– Her jubileumsmodellen vår, Ixus 1000HS, sier produktsjef Trond Sliper og viser modellen med rosa kabinett.

10 ÅR MED DIGITAL IXUS

Canon feirer 10-årsjubileet til Ixus Digital med modellen 1000HS som har ti megapiksler og utvidet zoomområde.

I 1996 kom den første filmbaserte Ixus-modellen. Fire år senere kom merket, som ved siden av EOS har blitt det mest suksessfulle hos Canon, med den første digitale modellen. 10-årsjubileet blir markert med Ixus 1000HS. Den har fått ti ganger optisk zoomområde og ti megapikslers oppløsning. I tillegg er det mulighet for å ta opp video med full HD-kvalitet. Bildebrikken er av Cmos-type med stor følsomhet. Modell 1000HS har i tillegg Digic 4-prosessor og HS-system.

– HS-systemet bygger vi nå inn i de mest avanserte kameraene våre, og vi ville også at jubileumsmodellen til Ixus skulle ha dette. Systemet er meget lysfølsomt og dermed meget godt egnet for opptak av bilder under dårlig lysforhold. Dette kombinerer vi med en Cmos-bildebrikke. Sammen med bildeprosessoren Digic 4, som vi bruker i alle våre avanserte kameraer, skal det stå for en høy bildekvalitet, sier produktsjef Trond Sliper i Canon Norge AS.

HS-systemet gjør det også mulig å lagre høyhastighets serieopptak. Kameraet kan registrere opptil 3,7 bilder i sekundet med full oppløsning ti megapiksler. Denne funksjonen kan brukes så lenge det er plass på minnekortet. Det er også en funksjon med lavere oppløsning (2,5 megapiksler). Bildehastigheten er da 8,8 per sekund. Motiver med meget rask bevegelse kan tas opp med et spesielt program som lagrer 240 bilder i sekundet.

Detaljer i skyggene

Den nye Ixus-modellen har en såkalt HDR-funksjon. Når den brukes, tar kameraet tre etterfølgende bilder av samme motiv; over-, normalt- og undereksponert. Disse tre opptakene blir satt sammen til ett og samme bilde der både over- og undereksponerte partier i bildet blir bedre gjengitt enn hvis kameraet bare hadde registrert ett opptak.

– Vi har også en HDR-funksjon som kan brukes i meget dårlig lys, for eksempel nattfotografering. Her tar kameraet en serie bilder og setter opptakene sammen til ett bilde med størst mulig skarphet. I tillegg oppnår vi mindre støy i bildet og skarpere detaljer med denne teknikken, sier Sliper.

Full HD

Ixus 1000HS kan ta opp video i full HD, 1920 x 1080p. Video lagres med 24 bilder per sekund. Kameraet har også stereomikrofon. Jubileumsmodellen har fått utvidet zoomområde tilsvarende 36 til 360 millimeter brennvidde. Displayet er tre tommer i 16:9-format av type LCD med herdet glass i ytterste lag. Kameraet kommer med kabinett i tre farger: sølv, brun og rosa.

We speak images

Slagordet fra Canon ”We speak images”, ble også brukt om jubileumsmodellen Ixus 1000HS.

– Dette er budskapet fra oss. Vi ønsker å gjøre brukerne av kameraene våre i stand til å gripe øyeblikket og skape historier, ikke bare ta bilder. Dette skal være den utvidede forståelsen av slagordet vårt. Vi ønsker at brukerne skal ha et utvidet forhold til bilder de tar, sier Canons direktør, Erik Mikalsen.

Ixus 1000HS har tre tommers skjerm i 16:9-format.
Ixus 1000HS i sølv. Pris 3.500 kroner. Kameraet kommer på markedet i september.
Til toppen