ELECTROLUX VIL RENSE LUFTEN

Pollen og støv i hjemmet er ikke bare en plage, men utgjør også en stor helserisiko for flere hundre tusen nordmenn.

Electrolux lanserer Oxygen, som skal være verdens mest stillegående luftrenser. Produktet skal fjerne 99,97 prosent av farlige partikler i hjemmet – helt ned til en størrelse på 0,3 mikrometer.

– Befinner vi oss ute er det lite annet vi kan gjøre enn å beskytte oss på ulike vis; gjennom medisiner, vaksiner eller bruk av solbriller for å beskytte øynene, men hjemme kan vi definitivt gjøre noe. Dårlig inneklima reduserer ikke bare folks oksygenopptak, som forårsaker søvnforstyrrelser og reduserer yteevnen, det øker også risikoen for utvikling av astma, allergier og andre helserelaterte problemer, sier Guri B. Løchsen, salgs- og produktsjef for støv- og småvarer hos Electrolux i en pressemelding.

Norges Astma- og Allergiforbund antar at nesten en million nordmenn sliter med pollenproblemer. I løpet av de siste 30 år er antallet allergikere fordoblet. For nærmere 300.000 nordmenn er pollenplagene så store at de er avhengige av medisiner for å takle hverdagen. Ferske tall fra Apotekerforeningen viser at i årets første kvartal ble det inntatt nærmere 243.000 doser med allergimedisiner pr. døgn.

Electrolux viser til at mange moderne hus har dårlig inneklimafordi de er for tette. Jo mer isolasjon, jo mindre ventilasjon.

– Dette kan motvirkes med den nye Electrolux Oxygen, som gir opp til 313 kubikkmeter med ren luft per time og benytter aktive karbonfiltre og vaskbare HEPA-filtre, heter det i pressemeldingen.

Oxygenskal avgi 27 dB(A), hvilket skal være like i overkant av hørbart nivå. Dermed kan enheten brukes på soverommet, mener produsenten.

– Folk tilbringer mye av sin tid på soverommet og ren luft vil forbedre deres søvnkvalitet, sier Løchsen.

Oxygen er utstyrt med en elektronisk «nese» som registrerer visse lukter ogøker luftstrømmen for å absorbere disse.

Til toppen