Expert-sjef i Sverige, Magne Solberg, forteller at kjeden bare brukte ni dager på gi30 OnOff-butikker midlertidig omprofilering. Foto: Expert

EXPERT KJØPER 30 ONOFF-BUTIKKER

Den 11. juli gikk den svenske OnOff-kjeden konkurs. Expert har kjøpt 30 av de 67 butikkene og tilbudt rundt350av de 900 ansatte videre arbeid.

– På én måte var vi forberedt, siden det ikke var overraskende at en av kjedene skulle gå over ende. Men vi var ikke sikre på at det nettopp skulle bli OnOff. Det svenske markedet for forbrukerelektronikk er fortsatt ikke stabilt, det kommer enten til å skje sammenslåinger eller så går flere konkurs, sier Expert-sjef i Sverige, Magne Solberg, til Dagens Handel.

Til fagbladet Elektronikkbransjen sier han at de hadde gjort analyser i forkant, slik at de derfor raskt kunne plukke butikkene med best beliggenhet og som passet inn i Experts butikkportefølje.

– Alle butikkene er nå midlertidig omprofilert til Expert, vi gjorde dette og etablerte nytt sortiment i alle butikkene i løpet av ni dager i juli. En permanent omprofilering vil skje i løpet av september og oktober, slik at butikkene vil fremstå som moderne salgsmaskiner når vi går inn i julesesongen, sier Solberg til fagbladet Elektronikkbransjen.

I juni åpnet Expert sitt nordiske sentrallager i Skillingaryd, et kvarters tid sør for Jönköping. Expert i Sverige har i og med oppkjøpet vokst fra 174 til 204 butikker, og Solberg tror kjeden kommer til å oppnå sorte regnskapstall i 2012. Experts butikker og netthandel i Sverige omsatte for 2,7 milliarder svenske kroner i fjor, Solberg tror ifølge Dagens Handel at de kommer til å holde seg på samme nivå i år.

I tillegg til de 30 butikkene som Expert kjøpte fra konkursboet har lavpriskjeden ÖoBkjøpt butikken på Frölunda torg i Gøteborg. Ytterligere én butikk kan bli solgt, men advokat Per Nilsson hos bobestyrer Hamilton sier til Dagens Industri at det trolig ikke blir solgt flere.

Til toppen