HELT TRÅDLØST
MED STØYDEMPING

De trådløse proppene JBL Live Free NC+ har aktiv støydemping og opp til 21 timer avspillingstid. Foto: Harman.

– Helt trådløse ørepropper tar en stadig større andel av hodetelefonmarkedet, og vi kommer med aktiv støydemping i flere modeller, sier Trond Gulbrandsen i Harman.

Publisert Sist oppdatert

Han er nordisk nøkkelkundeansvarlig i Harman Lifestyle, og vi møter ham sammen med kollega Erik Lerseth i Oslo der de viser noen av de nyeste produktene fra JBL og Harman.

– Vi ønsker å være kraftigere til stede i kategorien. Med mer hjemmekontor og andre måter å jobbe på er støydemping viktig, og for første gang lanserer vi nå aktiv støydemping i helt trådløse treningspropper; JBL Reflect Mini TWS, sier Gulbrandsen.

Trond Gulbrandsen og Erik Lerseth, begge nordisk nøkkelkundeansvarlige i Harman International, viser fram noen av de nyeste produktene fra JBL og Harman. Foto: Marte Ottemo.

JBL kommer med de nye trådløse øreproppene JBL Live FREE NC+, Reflect Mini NC TWS, JBL Tune 125 og Tune 225TWS.

– Vi introduserer en ny serie trådløse ørepropper som kombinerer kraftig lyd og design som JBL er kjent for, med helt nye funksjoner. Aktiv støydemping og IPX7-sertifisering for vann- og svettemotstandsdyktighet øker ytelse og bruksområder for øreproppene betraktelig, og vi er stolte av å få disse funksjonene inn i våre TWS-propper. Vi introduserer også vår nye Dual Connect + Sync-teknologi, som parrer hver ørepropp umiddelbart og uavhengig når du åpner ladeesken, og lar deg ta samtaler og gi egne funksjoner til høyre eller venstre ørepropp, sier Dave Rogers, sjef for Harman Lifestyle-divisjonen, under en digital pressekonferanse.

Qi-kompatible

JBL Reflect Mini NC TWS er JBLs treningspropper, og de har nå blitt helt trådløse og har fått aktiv støykansellering. Foto: Harman.

De trådløse proppene JBL Live Free NC+ har aktiv støydemping og opp til 21 timer avspillingstid. Også ladingen er trådløs om man ønsker, ettersom ladeesken er Qi-kompatibel. Google og Alexa er integrert for stemmestyring, og øreproppene er IPX7-sertifisere for å tåle vann og svette. De kommer i sort, hvitt, blått eller rosa og vil koste 1.700 kr når de kommer i butikk i oktober.

Vi gleder oss til å se hvordan etterfølgeren gjør det

JBL Reflect Mini NC TWS er JBLs treningspropper, og de har nå blitt helt trådløse og har fått aktiv støykansellering. Smart Ambient-teknologien skal gjøre det mulig å følge med på hva som skjer i omgivelsene, og snakke med folkene rundt deg. Treningsproppene kommer i sort, hvitt eller blått, og vil koste 1.600 kr når de kommer i hyllene i oktober.

– Reflect Mini 2 var i Europa blant de mest solgte øreproppene med blåtann for trening i fjor, så vi gleder oss til å se hvordan etterfølgeren gjør det, sier Gulbrandsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

JBL Tune 225TWS har fått bedre batterilevetid og lyd, og skal nå takle fem timer musikkavspilling. Med ladeesken får man opp til 25 timer batterikapasitet, og de nye Tune-proppene kommer i sort, hvitt, rosa, blått, grått og rosegull, til en pris på 1.100 kr.

JBL Go 3 og JBL Clip 4 har fått en kraftigere logotype, nye farger og finish. Foto: Marte Ottemo.

Større logo og flere farger

JBLs trådløse høyttalere har gjennomgått større endringer på designet. Både JBL Xtreme 3, JBL Go 3 og JBL Clip 4 har fått en kraftigere logo, nye farger og utførelse.

– Det nye designet er veldig viktig og representerer en ganske stor endring. Vi har dratt fram JBL-logen mer, fordi vi ser at folk vil vise fram at de har kjøpt en JBL-høyttaler. Dessuten er alle tre blitt litt større fysisk, for å gi mer og enda bedre lydkvalitet, sier Gulbrandsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Alle tre høyttalerne er nå vann- og støvbestandig, og støtter blåtann 5.1 og USB-C.

JBL Xtreme 3 har fått mange nye farger. Foto: Marte Ottemo.

JBL Xtreme 3 har fått fire forbedrede drivere og to JBL bass radiatorer. Den nye høyttaleren har 15 timers batterilevetid, og kan også brukes som nødlader dersom mobilen holder på å gå tom for strøm. Man kan koble til to mobiler eller nettbrett til Xtreme 3 samtidig, og med JBLs partyboost-løsning kan man lenke sammen hundrevis av kompatible høyttalere. Høyttaleren kommer i sort, blått eller kamuflasjemønstret, til en pris av 3.300 kr.

Go 3 er JBLs minste høyttaler. Den skal spille fem timer på én lading, og kommer i sort, blått, blått og rosa, rød, kamuflasjemønstret, rosa, grønn eller hvit, til en pris på 500 kroner.

JBL Clip 4 har også fått nytt utseende, og 10 timer avspilling på én opplading. Den integrerte karabinkroken har fått et mer strømlinjeformet design, og det JBL mener er en reisefavoritt kommer nå i sort, blått, blått og rosa, rødt, kamuflasjemønstret, rosa, grønt og hvitt, til en pris på 500 kr.

Nye Harman Kardon Citation 200 er trådløs og følger designet til resten av Citation-familien. Foto: Harman.

Elegant både ute og inne

Harman Kardon Citation-serien får også et nytt medlem; Citation 200. Den nye høyttaleren skal gi musikk i HD-kvalitet både hjemme i stuen via wifi, eller via blåtann ute i hagen eller på terrassen dersom det trådløse nettverket ikke er tilgjengelig.

Det er viktig at man klarer å tilby alle produkter i segmentet

Citation 200 har fått en 1-tommers diskant, 5-tommers midrangedriver og to passive radiatorer for en dypere bass, og kan kobles til et multiromsystem via AirPlay eller Chromecast.

– Markedet for trådløse multiromshøyttalere vokser, og mange ønsker å ha et trådløst system hjemme. Vi svarte på dette behovet med Harman Citation, som er tegnet med inspirasjon i Norden, og nå kommer Citation 200, sier Gulbrandsen.

JBL PartyBox 310 gir 18 timer med fest på én opplading. Foto: Harman.

– Det er kommet flere aktører på banen, men det er viktig at man klarer å tilby alle produkter i segmentet. For vår del betyr det produkter fra Citation One og nå Citation 200, til lydplanker med og uten dypbasshøyttaler, til store hifi-høyttalere, sier han.

Harman Kardon Citation 200 skal gi åtte timer avspilling, og kan lades enten via den medfølgende basen eller en USB-C-kabel. Høyttaleren er IPX4-sertifisert for å tåle en vannsprut, og kommer i grått eller sort ullstoff fra danske Kvadrat. Den har støtte for Google Assistent, og vil koste 4.000 kroner.

Gir lyd til festen

For dem som skal ha lyd til en hel fest kommer JBL med to nye festhøyttalere; JBL PartyBox On-The-Go og PartyBox 310.

De nye modellene har oppladbare batterier og skal være enkle å flytte enten med en skulderrem eller på hjul.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2020, som ble distribuert 12 oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Partyhøyttalere er blitt et viktig segment, og siden vi lanserte våre første produkter i kategorien i 2018 har vi tatt store markedsandeler. Høyttalerne må faktisk være portable, ha en bra batterikapasitet og kunne spille hele kvelden. Lysene i høyttalerne kan styres via appen vi lanserer nå, og du kan også koble til gitar og mikrofon, sier Gulbrandsen.

JBL PartyBox On-The-Go gir 100 watt med lyd som kan synkroniseres til et lysshow, og man kan parre to høyttalere sammen for stereolyd. Høyttaleren støtter blåtann, USB og AUX-tilkoblinger, og med en trådløs mikrofon kan man synge med til favorittlåtene eller koble på en gitar for å spille med. Batterilevetiden er på seks timer og prisen vil ligge rundt 3.600 kroner.

JBL PartyBox 310 er storebroren, og kan skilte med 240 watt lyd. Også her får man muligheten til å synkronisere lysene til musikken, og festen kan vare i 18 timer på batteri. Partybox 310 har doble mikrofon- og gitarinputs og lydeffekter, til en pris på 6.000 kroner.

Powered by Labrador CMS