Steinar Schmidt (t. v.) og Hans Næss utgjør hele staben i Luster Radio TV Service AS.

IKKE TID TIL SOMMERFERIE

– Juli er årets beste måned etter desember, så det blir ikke mye tid til ferie, sier Steinar Schmidt i Luster Radio TV Service AS.

– Luster er en stor kommune og et typisk friluftsområde. Det kommer mye turister hit, og det er mange utflyttede som kommer hjem til sommerhus og hytter - både om sommeren og til påske, sier Schmidt.

Han etablerte Luster Radio TV Service AS i 1984, med lokaler i Marifjøra. Året etter flyttet han inn i Pyramiden kjøpesenter i Gaupne da det åpnet. Gaupne er administrasjonssenteret i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Kommunen har 5.000 innbyggere, men Schmidt forteller at det er stor handelslekkasje til Sogndal.

– Sier vi kundegrunnlaget vårt er 3.000, er det ikke så langt i fra.

Schmidt utgjør halve staben i bedriften. Siden det er mye folk i Luster sommerstid er dette en hektisk periode.

– Vi har ikke satset så hardt på å ta ut en sammenhengene og lang ferie. Spesielt i fjor var det travelt, i forbindelsen med at det analoge bakkenettet ble slukket, sier Schmidt.

Bredt varespekter

Med åpningstid fra 10.00-16.30, langdag torsdag og lørdagsåpent til 15.00 sier det seg at de to arbeider mye.

– Det har sine positive sider, og noen kanskje ikke fullt så positive. Men det er nå bedre nå enn da jeg var alene, sier Schmidt.

Han mener det er blitt levelig etter at svogeren Hans Næss kom med på laget i 1993.

Bedriften fikk en god start i 1984, i forbindelse med kraftutbygginga i Jostedalen. Da leverte de mye utstyr til både kontorene og brakkeanleggene der. I dag har de radio/TV, småelektrisk, foto, ur, kikkerter og lesebriller i varespekteret. I tillegg har de eget verksted, og de monterer parabolanlegg eller annet utstyr kundene ønsker hjelp til.

– Vi forsøker å spre oss, men har nok av konkurrenter i Sogndal som ligger tre mil unna. Dessuten hender det Coop her i Gaupne kjører tilbud på enkeltprodukter, sier Schmidt.

Hytte-TVer og fotokiosk

Til turistene selger de en del hytte-TVer, og de har en fotokiosk mange benytter seg av.

Siden i fjor har de hatt en partneravtale med Target, som blant annet innebærer at de får utsendt en reklameavis fire ganger i året. I fjor høst fikk de montert en TV-vegg fra Philips.

– Vi har hatt Philips siden starten, og de er fremdeles størst hos oss på TV-siden. Siden i fjor har Target totalt sett vært den største leverandøren vår, sier Schmidt.

Når det gjelder monteringen av parabolanlegg, går lekkasjen motsatt vei siden Schmidt også tar oppdrag i Sogndal. Tidligere holdt en hvitevarebutikk til i nabolokalet, men denne ble nedlagt.

– Nå må de som skal kjøpe hvitevarer til Sogndal. Vi har sett det som både for tid- og plasskrevende å drive med hvitevarer. Vi driver marginalt i den store sammenhengen, men siden vi har holdt det gående i 25 år må vi ha gjort noe rett. Mange setter nok pris på at de har oss her, spesielt de som er litt tilårskommet og trenger hjelp både i forkant og etterkant av kjøpet. Vi satser på å slå de store kjedene på dette feltet. Vi kan ikke drive som de store, men de kan heller ikke drive som oss.

Luster Radio TV Service AS holder til i Pyramiden kjøpesenter i Gaupne, som etter sigende skal ha Nord-Europas lengste sammenhengende sving.
Steinar Schmidt utfører også serviceoppdrag på sitt eget verksted.
Vegg i vegg med butikken ligger Vinmonopolet.Tidligere holdt en hvitevarebutikk til i dette lokalet.
Til toppen