Kristian Hansen (t. v.) og Frederic Viking i Gorenje Skandinavia AS med Ipad-applikasjonen som trådløst kan styre kjøleskapet i bakgrunnen. Dette har også innebygd batteri. Foto: Stian Sønsteng

KJØLESKAP MED BATTERI OG TRÅDLØST NETTVERK

Gorenje viste på IFA et kjøleskap med batteri som kan lades når strømmen er billigst.

– Vi tester dette på IFA, så får vi se hva reaksjonene blir. Med fokus på strømforbruk kan et batteri som lades om natta når strømmen er billigst og tømmes om dagen være med å senke strømforbruket i hjemmet. Dessuten er dette en kjekk funksjon hvis strømmen går og man har batterikapasitet til cirka 24 timer, sier daglig leder Kristian Hansen i Gorenje Skandinavia AS.

Batteriet er plassert bak på skapet og bygger cirka én centimeter. Prototypen som ble vist på IFA hadde i tillegg trådløst nettverk, med styring fra en Ipad.

Gorenje viste allerede for at par år siden trådløse hvitevarer på IFA, men Hansen forteller at de ennå ikke har solgt noen av disse produktene.

– De er klare til produksjon i morgen, om så skulle være, men vi har ikke sett at etterspørselen er der ennå, sier Hansen.

– Når tror du de første trådløse hvitevarene fra Gorenje vil være i norske butikker?

– Vi planlegger lansering på IFA om et par års tid, og da er jeg rimelig sikker på at de kommer også til Norge. Men hvis noen av kundene våre ønsker produkter med trådløst nettverk tidligere, kan vi ha dem ute i butikk i løpet av tre til seks måneder, sier Hansen.

Stekeovn med berøringsskjerm

– Hva betyr det for Gorenje at dere viser fremtidsrettede produkter her i hvitevarehallen på IFA?

– To ting; dette gir oss en lenke til bransjen for øvrig, dessuten blir produktene våre mer interessante. Tradisjonelt er hvitevarer lavinteresseprodukter, nyvinninger som trådløst nettverk gir oss mye større interesse fra forbrukerne, sier Hansen.

Ipod/Iphone-kjøleskapet til Gorenje er allerede i salg, og Hansen kaller dette verdens største dockingstasjon.

På IFA introduserte Gorenje ny teknologi for betjening av ovner, med en LCD berøringsskjerm.

– Man kan gjøre det helt enkelt og bruke forhåndsinnstillingene som er illustrert med bilder og forklaringer, eller avansert ved å programmere stekesyklusen med ulike temperaturer og tider med tining, varmluft og grill, sier Hansen.

Gorenjes Pinifarina-serie kommer i oppgradert versjon med nye innstillinger og nytt titaniumdesign. Hansen mener denne passer godt til kjøkkendesignene som er populære nå.

Årets gimmick fra Gorenje var et utendørskjøleskap som kan plasseres ute i hagen. Pris: 100.000,-
Stekeovnen BO9750AX kommer om et halvt års tid, med LCD berøringsskjerm der man enten kan bruke illustrerte forhåndsinnstillinger eller manuelt forhåndsprogrammere avanserte stekesykluser. Pris: 12.000,-
Men gasskomfyrene var ikke døde. Her Gorenjes variant i design fra Karim Rashid.
Til toppen