Produktene i Pininfarina-serien kjennetegnes av stål kombinert med svarte glassflater.

Komfyrer og skap går bra

Komfyrer og kombiskap går godt for Gorenje i Norge. Kjøkkenhandlerne tar større andeler av omsetningen.

Det norske Gorenje-selskapet omsetter for i overkant av 100 mill. kroner. Varespekteret er i hovedsak komfyrer og kombiskap.

– Vi merker trenden med økt interesse for innbyggingsprodukter, og her kommer kjøkkenhandlerne ved siden av frittstående elektrohandlere inn som en viktig del av omsetningen vår, sier key account manager Magnar Oddane. Han forteller at Gorenjes komfyrer går godt i markedet, og Oddane spår en betydelig økning av denne omsetningen fra i fjor til i år. Gorenje tilbyr både innbyggings og frittstående komfyrer, og stekeovnene med Aqua Clean-overflatene har slått godt an. Innbyggingskomfyrene har Ceran-topp.

– Når det gjelder kjøl/fryskombinasjoner, har vi hatt god respons på valget av stålpaneler behandlet slik at det ikke blir fingermerker. Designen vår selger, sier Oddane. Også Gorenje tilbyr nå ”side-by-side” kombiskap, men i en litt annen variant enn en del av konkurrentene fra Østen. Den slovenske fabrikanten har separate skap, hver med 60 cm bredde og med dører som slår hver sin vei ut fra midten.

Vanndispenser med pumpe

Gorenje har valgt å gå egne veier når det gjelder konstruksjonen av vanndispenser i kjøleskap. Deres konstruksjon består i et korkliknende feste som passer de fleste flasketyper. Fra korken går et sugerør ned mot bunnen av flasken. Skapet har en pumpe som suger vannet opp i dispenseren i frontveggen av skapet.

– Korken er såpass tett at denne løsningen kan brukes til både vann, juice, brus og vin, forteller Oddane.

Key account manager Magnar Oddane forteller at det går godt i Norge for Gorenje, særlig med komfyrer og kombiskap.
Til toppen