KVINNENE BESTEMMER JULEGAVENE

Drøyt ti prosent av deltakerne på Årets julegaver var kvinner, mens hundre prosent av julegavekjøpene avgjøres av kvinner.

Dette kom frem i en uformell spørreundersøkelse administrerende direktør Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen hadde gjennomført blant de 26 kvinnene som deltok på arrangementet i forbindelse med kåringen av årets julegaver.

– Konkurransen i markedet er tøff om dagen. Det vet dere, sa Bjørke henvendt til bransjen i salen.– Vi kjemper om forbrukernes lommebøker. I år gjenstår det å se om det blir mest klær, sportsutstyr eller elektronikk under juletrærne, sa Bjørke.

Hun hadde initiert Elektronikkbransjens kvinnepanel, en spørreundersøkelse blant kvinnene i salen om kvinners elektronikkvaner. Et av spørsmålene var hvem som bestemmer julegavene?Svaret fra panelet var klart: Kvinnen bestemmer, men noen få spør mannen først for syns skyld.• Hvor mange elektronikkdingser har kvinner? 11 prosentav de spurte har under fem, 72 prosent har 5-20 stykker, mens 17 prosent har mellom 20-30 produkter.

• Hvor mye penger bruker kvinner på elektronikk i året? 56 prosent av de spurte bruker over 10.000 kroner.

• Ønsker du deg elektronikk til jul?Ja: 89 prosentNei: 6 prosentVet ikke: 5 prosentOg: Alle vil ha smarttelefon til jul!

Karsten Rath (i midten) i Focus Nordic Danmark. Foto: Tore Skaar

Harald Abelsted med Nilfisk-støvsugere. Foto: Tore Skaar

Powered by Labrador CMS