Nordisk produktsjef Birgitte Bork Sørensen demonstrer den nye oppvaskmaskinen Active Water. Dette er en av de mange modellene fabrikken lager for Bosch Siemens konsernet.

Lager to millioner oppvaskmaskiner

Bosch-fabrikken i vesttyske Dillingen lager to millioner oppvaskmaskiner i året. Det dekker blant annet det nordiske og europeiske markedet.

Fabrikken i Dillingen noen mil vest for München har 2.300 ansatte. Fabrikken ble grunnlagt i 1960 av Robert Bosch. Fra starten av ble mange av Bosch sine produkter laget her, men fra 1976 ble den gjort om til en fabrikk kun for oppvaskmaskiner. I dag lager fabrikken alle oppvaskmaskiner for Bosch og Siemens. Konsernet har nå også oppvaskmaskinproduksjon i Spania, Polen og Tyrkia.

– Dillingenfabrikken dekker hele Europa, Afrika, Mellom-Østen, Asia og Australia, sier Birgitte Bork Sørensen, nordisk produktsjef hos BSH.

10.000 per dag

Med full kapasitet blir det laget cirka 10.000 oppvaskmaskiner hver dag. Produksjonen foregår i to skift, og maskinene blir laget i 45 og 60 cm bredde. Siden omleggingen i 1976 har det i alt kommet mer enn 40 millioner oppvaskmaskiner ut fra fabrikken.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.5/2008

Les også:

Alt nytt hos Bosch

Stille i laboratoriet

Oppvaskmaskiner på rad og rekke. Fabrikken lager mer enn to millioner av dem i året. Foto: BSH.
En stor del av produksjonen i Dillingen er automatisert, og operatører overvåker robotene. Foto: BSH.
Kontroll av skuffskinne med løpehjul. Foto: BSH.
Til toppen