LG Dual Play

Pressemelding fra LG 25. oktober 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LG Dual Play – TV-spill på split-screen er en saga blott

Med LG Dual Play behøver du ikke lengre dele på skjermen når du spiller TV-spill mot en venn. Med hjelp av LGs Cinema 3D-TV og smarte briller ser begge spillerne bare sitt eget spillvindu – på hele skjermen.

Hvorfor ha en stor skjerm dersom den ikke skal utnyttes fullt ut? Det er et spørsmål mange gamere har stilt seg. Fram til i dag har multiplayer-funksjonene på TV-spill vært begrenset til en oppdelt skjerm – split-screen. Med LGs Dual Play er dette en saga blott. Dual Play gjør at du kun ser din del av spillet - over hele skjermen.

– Tenk at du spiller mot din beste venn. Mye står på spill, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Nå kan dere avholde prestisjekampen på én og samme skjerm, uten at du behøver å bekymre deg for at motstanderen tyvkikker på din del av skjermen, sier Thomas Wering, nordisk markedssjef for Home Entertainment i LG Electronics.

LG Dual Play stammer fra LGs Cinema 3D-konsept, som innebærer at det eneste som trengs for å dra nytte av teknologien i full oppløsning er en LG Cinema 3D-TV og et par spesialutviklede briller.

Slik fungerer det

Det er LGs Cinema 3D-teknologi som muliggjør Dual Play-funksjonen. Cinema 3D fungerer ved at 3D-TVen projiserer to stereoskopiske bilder som samkjøres ved hjelp av et par polariserte briller. Brillene har ulike polariseringer på venstre og høyre side, som gjør at det kan skapes et 3D-bilde. Dette gir også muligheten til å bruke briller med glass bare fra høyre eller venstre side. Da kan to personer se to helt ulike bilder på samme TV – noe som er perfekt ved konsollspill i split-screen.

Tilgjengelighet og pris

Dual Play-funksjonen finnes i samtlige Cinema 3D-TV-modeller fra LG.Modellene som er tilgjengelig i Norden akkurat nå er: LW980W, LW650W, LW550W, LW540N, LW450N og LK950N.

Dual Play-brillene er tilgjengelige i Norge fra oktober og selges til en veiledende pris på 279 kroner.

Til toppen