Salgssjef André Seielstad viser to nye LG-telefonene Optimus Black (t. v.) og Optimus 2X.

LG OPTIMUS BLACK MED LYSSTERK SKJERM

Sist på fjoråret presenterte LG Optimus-serien i Norge som en ny smarttelefon med Android-plattform og lyssterk skjerm.

– 2010 var et vanskelig og utfordrende år for oss både globalt og i Norge. Selv om LG er verdens tredje største mobilselskap opplevde vi mange problemer. Men det store som skjedde for oss, var lanseringen av Optimus-serien. Den kom på det norske markedet i fjerde kvartal og er spesielt rettet mot bedriftsmarkedet, sier salgssjef André Seielstad i LG Nordic AB.

Han forteller at LG hadde stor suksess med denne serien som i fjor solgte mer enn to millioner eksemplarer globalt. Nå ser konsernet mot et nytt år og å kunne utnytte den teknologien LG har. Seielstad forteller videre at firmaet har fått kontakt med mange nye aktører. Det skal gi en bredere distribusjon. Spesielt legger han vekt på at LG jobber bevisst med å bygge ut bedriftsmarkedet i Norge innen segmentet mobiltelefon. Interessen for LG på web er også økende. LGs fokus i 2011 vil være teknologi og innovasjon.

Lyssterk Android

Telefonen Optimus Black har en ny skjermteknologi med navnet nova. Det skal være lagt spesielt vekt på sterk lysstyrke og telefonen har Android-plattform. Nova-teknologien skal gjøre skjermen på Optimus Black like skarp og klar uansett om man bruker telefonen inne eller ute i sterkt sollys. Samtidig skal teknologien gjøre skjermen strømbesparende ved at den reduserer forbruket med 50 prosent ved normal innendørs bruk sammenlignet med en vanlig LCD-skjerm. Det skal være på samme nivå som en AMOLED-skjerm. Optimus Black skal også være verdens første mobil med teknologi kalt Wi-Fi Direct. Dette skal gjøre dataoverføring mellom mobil og andre enheter rask og enkel. Telefonen blir levert med Android 2.2 og vil kunne oppgraderes til 2.3. Black-modellen lanseres i løpet av første halvår 2011 i Norge. Telefonen veier 109 gram og den er seks millimeter på det tynneste.

– Vi legger også spesielt vekt på at telefonen har fått en ny og rask prosessor av Dual Core type. Dette betyr mye når du skal åpne og arbeide med tunge filer. Vi ser at brukerne stiller stadig større krav til prosessorhastigheten. I 2011 blir det like avgjørende å ha gode skjermer på telefonene, sier Seielstad.

Før Black-telefonen lanserer LG Optimus 2X. Den koreanske fabrikanten har samarbeidet med Google og Microsoft og var først ute med å lansere Microsoft Home 7-plattformen. Til telefonen kommer det mange applikasjoner både internasjonalt og lokalt. Et eksempel er en app som gjør telefonen om til en fjernkontroll for LGs TV-apparater.

2X og Black er to nye modeller i LGs Optimus-serie. Modell 2X (over) er lansert, mens modell Black (under) kommer på markedet i løpet av første halvår 2011. Begge er av typen smarttelefoner.
Figur 1
Til toppen