Daewoo introduserer navigatorer med 4-tommers skjerm i markedet. Produktene kommer også med mottaker for digitalt bakkenett. Planene er å få de godkjent i Norge innen sommeren 2009.

NAVITATØRER OG TVILLINGSKAP hos Agon

Daewoo-leverandøren Agon AS viste både navigasjon, TV og hvitevarer på IFA.

– Vi satser nå sterkt på navigasjonsutstyr. Fra Daewoo kommer navigatører med innebygd TV-mottaker for digitalt bakkenett. Foreløpig er det mpeg2-mottakere beregnet for det svenske markedet, men vi håper å ha mpeg4-utstyr klart for Norge innen sommeren 2009.

Det fortalte Eigil Spiten, daglig leder for Agon AS på IFA.

De nye navigatørene fra Daewoo har 4-tommers skjerm og Navteq kartprogram. Spiten satser sterkt på kombinasjonen av TV og navigatør som han mener er spesiell som produktgruppe.

LCD med DVD

I høst lanserer Agon en ny LCD-serie fra Daewoo med skjermstørrelser på 19, 26 og 32 tommer, alle med innebygd DVD-spiller. Målet er produkter med færrest mulig ledninger og god brukervennlighet. De to minste modellene kommer med 12 volt-utstyr i tillegg til 220 volt.

Tidligere har Agon LCD-modeller opp til 46 tommer i markedet, og Spiten sier han ikke vil komme med større skjermer foreløpig. Daewoo har en fabrikk i Polen som leverer skjermstørrelser 32, 37, 42 og 46 tommer. De to største modellene har full HD-oppløsning.

Franske dører

Også innen hvitevarer vil Spiten introdusere noe nytt i markedet. Det nye tvillingskapet fra Daewoo har frysedel i bunnen i form av skuffeseksjon. De to dørene i kjøleseksjonen er like brede. Første modell i Daewoo-serien vil ha 90 cm bredde, og Spiten legger vekt på at med denne løsningen får skapene større innvendig volum, inkludert plass i dørene og fryser i bunnen, enn tradisjonelle tvillingskap.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Daglig leder Eigil Spiten i Agon viser det første kombiskapet med fryseskuff i bunnen og to like brede dører i kjøledelen. Denne modellen er 90 cm bred og har et totalvolum på 570 liter.
Daewoos nye 26 tommer LCD-TV med innebygd DVD-spiller.
Til toppen