NYE LEDERE I RIKSTV AS

Kristen Einarsson er valgt til ny styreleder og Christian Birkeland er ansatt som administrerende direktør i RiksTV AS.

Einarsson kommer fra jobben som administrerende direktør i Bokklubben og tar over styreledervervet etter Axel Dahl i TV 2.Han overtar vervet i et selskap som for første gang kan vise til en positiv bunnlinje i regnskapet. Tallene for 2010 viser et driftsresultat på 39,2 millioner kroner etter avskrivninger. RiksTVs omsetning i fjor var på 897,2 millioner kroner.

–RiksTV har bygget opp en stor kundebase, og jeg er imponert over hva man har fått til. Samtidig er det tøff konkurranse og mange utfordringer, sier Kristen Einarsson i en pressemelding.

I tillgg til Einarsson består styret av Axel Dahl, Erik Nord, Bjørn Suhrke, Kjetil Nilsen, Svein Hedels og Jon Espen Lohne.

Birkeland toppsjef

Christian Birkeland (42) har siden EspenThorsby sluttet i juni 2010 vært midlertidig daglig leder for selskapet. Nå er han utpekt som ny administrerende direktør.

– I ansettelsesprosessen har styret brukt et eksternt hodejegerbyrå, og i sterk konkurranse med flere kandidater er Birkeland utpekt, sier styreleder Einarsson.

I en kommentar til utnevnelsen varsler Birkeland ingen store endringer i firmaets lederstruktur.

– Målet er å tilby best mulig produkter til eksisterende og nye kunder. Konkurransen er tøff, men vi har greid å oppnå stor kundemasse, markedsandel og godt resultat på bunnlinjen i 2010, sier han.

Birkeland er sivilingeniør med utdannelse fra NTNU i Trondheim. Han arbeidet i 11 år i konsulentselskapet Accenture før han i 2006 begynte i RiksTV, fra starten av med ansvar for teknologi, utvikling og operasjon.

RiksTV distribuerer nå 36 TV-kanaler i tillegg til NRKs tre kanaler i HD. Den mest kjente programpakken er RiksPakken, som inneholder alle de norske kanalene og de mest populære utenlandske. Selskapet, som ble etablert i 2005, eies fortsatt av NRK Aktium, Telenor Media, Etcontent Services AS og TV 2 Gruppen AS.

Christian Birkeland er ny administrerende direktør i RiksTV AS.
Til toppen