Administrerende direktør Robert Ringstad (t. v.) i Beha inngår samarbeid med Berggård Amundsen & Co, her representert ved Frode Johannessen, produktsjef lys og varme. Foto: Beha

PROFFSATSING FRA BEHA

Beha satser på proffmarkedet og inngår samarbeid med elektrogrossisten Berggård Amundsen & Co AS og deres elektrikerkjede Norgeseliten AS.

Publisert

Beha Elektro AS og Beha Fabrikker AS fikk i mars nye eiere, da Schankebygg AS solgte selskapene til investeringsselskapet Jotunfjell Partners AS. Nå har Beha, som er den siste norske produsenten av panel- og glassovner, inngått et samarbeid med Berggård Amundsen og Norgeseliten.

– Disse avtalene er svært viktig for å lykkes i proffmarkedet. Samtidig er det en anerkjennelse av det vi står for og leverer: Berggård Amundsen setter klare krav til kvaliteten på produktene våre, teknisk kompetanse og at vi forstår markedet vi skal inn i, sier administrerende direktør Robert Ringstad i Beha i en pressemelding.

Her heter det at Beha skal utvikle nye produkter sammen med partnerne, og bevise at det lønner seg å kjøpe norsk.

Selskapets historie går tilbake til 1917, da Berg-Hanssens Elektriske Verksted (senere forkortet til Beha) ble etablert i Floodegården i Porsgrunn sentrum. I dag holder selskapet til på næringsområdet Heistad, mellom Porsgrunn og Brevik.

Ett av flere marked

– Med nye eiere i ryggen har Ringstad ledet den tradisjonsrike elektroprodusenten gjennom en stor omstillingsprosess det siste året. I tillegg til egen drift, har de sett på hvilke markeder de skal prioritere i fremtiden – og ett av dem er det norske proffmarkedet der de allerede har inngått allianser med flere anerkjente aktører, heter det i pressemeldingen.

– Partnerne er både 12. og 13. mann på laget. De vil vi skal lykkes, og gir oss mange nye forretningsmuligheter. Målet er ikke bare å vise oss leveringsdyktige, men å sette en helt ny standard for panel- og glassovner, sier Ringstad i meldingen.

De vil ikke lenger ha importerte billigovner som ikke er godkjent av Nemko, og sannsynligvis må byttes etter 4-6 år, når de kan få en norsk kvalitetsovn som varer 3-4 ganger lenger og gir langt lavere CO2-avtrykk

Berggård Amundsen er allerede i gang med å levere Beha-ovner, og Frode Johannessen, produktsjef lys og varme, forteller at mottakelsen er god både blant installatører og kunder.

– Beha kan levere høykvalitetsovner, med det siste av styringssystemer, produsert i Norge. For oss, som et norsk, familieeid selskap, er det viktig. Allerede ser vi at nye kunder handler varme av oss, sier Johannessen i pressemeldingen.

Han sier selskapet opplever at sluttkundene er blitt mer opptatt av strømsparing og tilkoblingsmuligheter.

– Dette finner de gode løsninger for gjennom Behas app og styringssystemer. Skal du få kontroll over strømforbruket, bør alle dumme ovner byttes ut snarest. Dette utgjør en stor andel av det totale strømforbruket, sier Johannessen i pressemeldingen.

Livsløpsøkonomi

Hos Beha er man i full gang med produktutviklingen som svarer på mulighetene i tingenes internett (Internet of Things, IoT). Sammen med flere partnere har de satt i gang konkrete prosjekter som skal bli det ypperste innen moderne teknologi og styringssystemer, og Ringsted fremhever i pressemeldingen at det ikke bare er selve ovnene, men også all programvare og elektronikk, som er utviklet og produsert i Norge. Dette mener han er en stor fordel.

– Maskinene våre har en omstillingstid på 5-15 minutter, noe som gjør oss leveringsdyktige om noen av våre kunder plutselig må kjøre en serie. Bærekraft, livsløpsøkonomi og sikkerhet er dessuten blitt viktigere for sluttbrukerne. De vil ikke lenger ha importerte billigovner som ikke er godkjent av Nemko, og sannsynligvis må byttes etter 4-6 år, når de kan få en norsk kvalitetsovn som varer 3-4 ganger lenger og gir langt lavere CO2-avtrykk, sier Ringstad i pressemeldingen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Berggård Amundsen & Co AS ble etablert i 1946, og er eid av Amundsen-familien gjennom Skarvet Holding AS. Selskapet har hovedkontor og sentrallager i Berghagan Næringspark på Langhus, samt 25 servicesentre rundt om i Norge, og eier også elektrikerkjeden Norgeseliten AS, som består av 180 virksomheter og har rundt 2.200 fagutdannede elektrikere.

Powered by Labrador CMS