En undersøkelse fra Canal Digital viser at Rømskog kommune i Østfold er den med størst paraboldekning i Norge, 90,3 prosent.

Rømskog på paraboltoppen

I følge Canal Digital er Rømskog kommune i Østfold på landstoppen når det gjelder TV-mottak via parabol. 90,3prosentav husstandene bruker denne plattformen.

Opplysningen kommer frem basert på Canal Digitals kundemasse. Hva som i tillegg kommer fra kunder som tar i mot fra Viasat sies det ingenting om. Ti på topp-listen fra Canal Digital viser at det er kommuner i grisgrendte strøk som topper undersøkelsen. På andre plass etter Rømskog kommer Iveland kommune i Aust-Agder med 87,2 prosent av husstandene, deretter Åserdal i Vest-Agder med 85,8 prosent og Drangedal i Telemark med 80,7 prosent.

– Dette er en uformel liste som gir et godt bilde over hvor parabol er mest populært i Norge. Interessen for denne plattformen har alltid vært stor, sier Svein Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital.

Undersøkelser, både fra Canal Digital og Stiftelsen Elektronikkbransjen, viser at om lag 40 prosent av norske husstander hadde eget parabolanlegg ved siste årsskifte.

Til toppen