Live Kaldestad er innsatt som prosjektleder for den nye foreningen Digitalradio Norge.

SKAL LØFTE DIGITALRADIO

NRK, P4 og Norkring har gått sammen om å etablere den nye foreningen Digitalradio Norge.

Meningen er å fokusere på digitale plattformer også for radio.

– Vi ønsker at så mange som mulig skal få flere og bedre radioopplevelser. Med en digitalradio kan du fortsatt høre på de tradisjonelle kanalene og programmene. Samtidig får du tilgang til flere kanaler enn på FM, og du får større valgmuligheter, sier prosjektleder Live Kaldestad.

Sist på listen over nye digitale radiokanaler er NRK Jazz, som er en 24 timers kanal og ble åpnet av kulturminister Trond Giske 21. mai. I tillegg til denne kanalen sendes 15 kanaler på det digitale radionettet (DAB) i Norge. Av disse er P4 Banditt, NRK Super, NRK Gull, NRK Sport, NRK Jazz, NRK Folkemusikk og NRK Båtvær eksklusive digitale kanaler som ikke finnes på FM.

Kaldestad legger vekt på at radiolytting blir stadig mer fleksibelt og kommer på alle kringkastingsplattformer i digital form.

– Digitaliseringen av radiomediet støtter denne utviklingen. Etter nærmere 15 år står dette for et modent og moderne tilbud, sier hun.

På Nordiske Mediedager i Bergen tidligere i mai snakket kulturminister Giske blant annet om digital radio. Som kjent er digitaliseringen av TV-mediet snart gjennomført over hele landet. Nå er tiden inne for å gi et liknende løft for radiomediet, sa Giske på møtet i Bergen.

Til toppen