Sony a77 og a65

Pressemelding fra Sony 24. august 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

*Blant digitalkameraer med utskiftbar optikk med APS-C-størrelse sensor, fra august 2011 (a77).

** Blant digitalkameraer med utskiftbar optikk med APS-C størrelse-sensor, fra 24. august 2011.

Sony forsterker sin Translucent Mirror-kameraserie med to nye A-mount modeller som appellerer til avanserte amatører og seriøse fotoentusiaster.

De nyeste forbedringene i Translucent Mirror-teknologi fra Sony gjør SLT-A77 (α77) og SLT-A65 (α65) til de raskeste, mest responsive kameraene med utskiftbar optikk i sin klasse. Revidert ergonomi på begge kameraene inkluderer behagelige konturer i håndtakets design og en sensitiv ny knappelayout, for ‘eyes off’-bruk når man anvender høyoppløselige XGA OLED Tru-Finder™.

a77, som er den lenge etterlengtede etterfølgeren til den kritikerroste a700 DSLR, inneholder ytterligere forbedringer i ytelse og robust konstruksjon for enkelt å håndtere krevende fotooppdrag.

Ultra-responsiv filming

a77 har verdens raskeste kontinuerlige AF opptaksytelse*, og den fanger et utbrudd av bilder med full oppløsning på 12 bilder per sekund med heltids phase-detection autofokus. a65 oppnår en like imponerende 10fps hastighet, som utkonkurrerer nesten alle semi-profesjonelle kameraer.

Presis-AF-følging av motiver i bevegelse er skarpere og mer responsivt enn noensinne, takket være det nyutviklede 19-punkts autofokussystemet med 11 kryssensorer. (a65: 15-punks AF med 3 kryssensorer). Tracking Focus opprettholder nøyaktig låst fokus på det utpekte motivet i bevegelse – selv om motivet blir skjult et øyeblikk av bevegelsen til et annet objekt.

Knivskarpe responser, forsterkes ytterligere av en ny elektronisk lukker som oppnår profesjonell minimum bildeforsinkelse på omtrent 0,050 sekunder.

En annen revolusjonerende detalj for forbrukerorienterte APS-C-kameraer, er at Full HD-video nå støttes på 50p (progressive) bildefrekvens – dette  er nyere forbedringer til AVCHD (Ver 2.0)-formatet. Opptak i 25p er også tilgjengelig for vakkert filmatisk filmopptak. Kreative videoalternativer kan nå forlenges ytterligere ved tilsetningen av manuell fokus og P/A/S/M-eksponeringsinnstillinger som er kjente for stillbildefotografer.

a77: Translucent Mirror-teknologi raffinert for fotoentusiaster

Som en naturlig arvtaker til entusiastmodellen a700 DSLR, har a77 doble kontrollskiver for intuitiv fingertuppstyring og et separat LCD-datadisplay på toppen. Det slitesterke kamerahuset har paneler i magnesiumlegering for å gjøre det robust og lett. Sentrale kontroller er forseglet mot støv og fukt, som komplementerer tilsvarende nivåer av beskyttelse som tilbys av det nye SAL1650-objektivet, VG-C77AM Vertical Grip til α77 og HVL-F43AM blits.

En ny lukkerenhet, som understreker kameraets robuste fordeler, har blitt testet til 150 000 sykluser og støtter en meget rask minimum på 1/8000 sekunder lukkertid (1/250 sekunder blitssynkronisering). GPS-funksjon tillater automatisk geotagging av bilder og videoklipp med lokaliseringsdata.

Nye DT 16-50mm F2.8 SSM zoomobjektiv og tilbehør

Det voksende utvalget av kompatible A-mount-objektiver for begge kameraene, inkluderer nå den stille, klare DT 16-50mm F2.8 SSM standardzoom med 16mm vidvinkeldekning som er ideell for portretter og hverdagsfotografering.

Høyytelsesobjektivet har et støv- og fuktbestandig design, og tilbyr en zoomrekkevidde på omtrent 3x rekkevidden ved konstant, maksimal blenderåpning F2.8. Optisk ytelse er garantert av to asfæriske elementer og tre ED-glasselementer for å minimere avvik ved alle brennvidder. En intern SSM (Super Sonic Wave Motor)-driver sikrer rask og stillegående autofokus.

Støv- og fuktbestandige VG-C77AM Vertical Grip, er tilgjengelig som et alternativ, og sikrer komfortabel håndtering i vertikale opptaksvinkler. Det har plass til to NP-FM500H InfoLITHIUM-batterier, som dobler opptaksmengden til omtrent 1060 bilder (via LCD monitor)/940 bilder (via Tru-Finder™) ved bruk av Memory Stick PRO Duo™-media.

Den kompakte, men samtidige allsidige, HVL-F43AM eksterne blitsen, er optimalisert for fantastiske resultater med alle A-mount-kameraer med en kraftig ytelse på GN43, Quick Shift Bounce-justering, trådløs radiokontroll og et design som er motstandsdyktig mot støv og fukt. Dette komplementeres med annet nytt A-mount-systemtilbehør som inkluderer en sekk, myke bærevesker, LCD skjermbeskyttere og oppbevaringsbokser for okularet.

*Blant digitalkameraer med utskiftbar optikk med APS-C-størrelse sensor, fra 24. august 2011.

Anbefalte utsalgspriser i norske kroner

SLT-A65V

Kamerahus

SLT-A65VK

Med 18-55mm

SLT-A65VY

Med 18-55mm & 55-200

SLT-A77V

Kamarahus

SLT-A77VK

Med 18-55mm

SLT-A77VQ

Med 16-50mm

SAL-1650

Sonys a77 og a65 Translucent Mirror-digitalkameraer med utskiftbar optikk er tilgjengelige fra oktober 2011.

Til toppen