Foto: Wilfa

Vil bli best på sunn juice og smoothie

Norskeide Wilfa er en av Nordens ledende leverandører av småelektriske artikler, og stadig på utkikk etter nye samarbeidspartnere. Nå markerer de seg med et nytt samarbeid og en ny favoritt for juice- og smoothie-elskere, en eksklusiv slowjuicer.

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

Når kostholdsrådene fra Helsedirektoratet sier fem om dagen, så mener de et minimum. Og nå blir det enkelt å nå målene om et sunnere liv. Wilfa by Hurom er et resultat av et samarbeid mellom to selskaper med lidenskap for smakfull, næringsrik og ferskpresset hjemmelaget juice.Da Hurom i 1993 lanserte green juicer, som er forløperen til dagens slowjuicer, ble det gjort av en enkelt grunn: De ville gi forbrukerne en superlett vei til å få i seg nok vitaminer og mineraler. Og markedet svarte med begeistring, plutselig ble frukt og grønnsaker morsommere, mer tilgjengelig og smakte bedre i form av juice. Design og teknikkI Wilfa innså man at man ikke kunne lage en bedre maskin enn Hurom allerede gjorde, og at det var en langt bedre idé å gå i dialog om et samarbeid, enn å bruke tid og penger på utvikling av en juicer som eventuelt kunne nå samme standard. Og de to selskapene fant ut at de hadde mye til felles; blant annet tanken om en enkel vei til et sunt liv. Men det er mye som sloss om plassen på kjøkkenbenken, så det gjelder å ha maskinen som fyller behovene kundene har og gjør jobben. Wilfa by Hurom er det ypperste innenfor slow saftteknikk, og designen defineres av funksjonen – med en minimalistisk kompakt form. Dette er en juicepresse med en 150 watts motor. Toppmodellen har en kapasitet på 0,5 liter, 43 rpm, er svært stillegående og har 10 års motorgaranti. Den har to ulike filtre, et fint og et grovere, som gjør at du kan velge størrelse på fruktkjøttet i juicen. Foretrekker du en tynnere juice, kan du bruke overskytende fruktkjøtt til annet. Og som et ekstra pluss er den enkel å rengjøre.Wilfa Hurom presser langsomt saften ut av frukt og grønnsaker, slik at du beholder flere av vitaminene og næringsstoffene. Maskinen har et lite håndtak som gjør det mulig å regulere innholdet av fiber i juicen.

Råvarene er helsebomberFrukt, grønnsaker og bær bør utgjøre minst en tredjedel av hvert måltid. De gir deg lite energi i form av kalorier, men livsviktige vitaminer, mineraler, fibre og andre supersunne mikronæringsstoffer. Spesielt fibre bør vi spise mye mer av. De er nødvendige for en effektiv og god fordøyelse.Den ideelle miksen i en supersunn juice eller smoothie bør bestå av proteiner, karbohydrater og fett. Du også kan velge en blender i Wilfas utvalg, hvor du kan knuse is, frø og grønnsaker effektivt og lage din perfekte miks av varm eller kald drikke. Med en Wilfa Powerfuel Blender får du til og med varmet opp supper og varme drikker som gjør godt for kroppen.

Den perfekte juiceFor å få juicen god, bør det være en balanse mellom surt og søtt, tørt og vått. Bruk vannholdige bær og frukt, sammen med harde grønnsaker og fruktkjøtt. Prøv deg frem med meloner, sitrus, kokosvann og melk for å gjøre juicen eller smoothien tyntflytende nok. Hvis du synes juicen din smaker altfor surt og grønt, kan du legge til søt ananas, appelsin eller honning.Det finnes mange gode juicere på markedet. Du kan også prøve en testvinner som Juicemaster fra Wilfa, som er en god slow juicer. Den er effektiv og fungerer godt til de fleste typer frukt og grønnsaker. Kilder: Norges Idrettshøgskole, Helsedirektoratet.


OPPSKRIFTER:

VIKING-JUICE med Wilfa by HuromEn super energidrikk for alle som trenger ekstra sunn energi. Flott som mellommåltid og treningsdrikk.1 dl havregryn bløtlagt over natten1 dl frosne skogsbær (eller andre bær)2 dl ekstra lett melk (inneholder D-vit)1 appelsin1 bananBløtlegg havregrynene i vann over natten, da frigjør du jernet i havren bedre. Bland det dagen derpå sammen med skrelt banan i biter, de frosne bærene, melken og appelsinbåter.Legg alt i juiceren, og bruk den grove silen.

LIME & GULROTForfriskende og søt1 banan1⁄4 ananas1 lime2 gulrøtter2 eplerSkrell bananen og kutt i biter. Skjær av bunnen og toppen på ananasen. Deretter deler du den i fire på langs, og skjærer bort den harde stilken i midten, før du kutter fruktkjøttet i mindre biter. Skrell lime, og del i båter. Skrell og kutt opp gulrøttene. Ha deretter alt i juicepresseren.

MORGENRØDEr du trett om morgenen? Ikke etter denne juicen! Du blir full av futt i hele deg, så snart solen står opp.2 dl kokosvann½ avokado2 stilker stangselleri2 dl frosne jordbær1 liten rødbete (kokt og skrelt)saften av 1 sitron4 isbiter1 eplerRødbeten raspes. Kutt eplet og stangselleri i små biter. Ha alt i juicepresseren og bruk det tynne filteret.Kilder: Norges Idrettshøgskole, Helsedirektoratet.Oppskrifter fra Wilfa, Elizabath S. Lingjærde.


FAKTA:Den mest fiberrike frukten vi har er banan, som også er rik på kalium for god muskelvekst. Avokado er best på sunne fettsyrer, som gjør underverker for blant annet huden og kolesterolet. Blåbær er på topp i mengde antioksidanter, og sitrus gir deg den beste formen for C-vitamin. Grønne bladgrønnsaker er stappfulle av kalsium, som er det mineralet kroppen trenger mest av.

Foto: Wilfa.
Powered by Labrador CMS