Med multiromsystemet Izzy gjør Philips det mulig å distribuere CD-lyd via den innebygde wifi-teknologien. Foto: Stian Sønsteng

VIL GJØRE MULTIROM HELT ENKELT

På IFA viste Gibson Innovations for første gang sine Onkyo-produkter, men de ble holdt på bakrommet. Ute i hallen dominerte Izzy.

Izzy er navnet på Philips’ nye multiromsystem, som skal kunne tas i bruk rett fra esken uten at man må sette det opp i et eksisterende trådløst nettverk. Når vi møter markedssjef Daniel Lindén i Gibson Innovations, tar han oss først med på et bakrom der selskapets produkter med varemerket Onkyo vises.

– På IFA i fjor begynte vi å snakke om vår strategi med flere varemerker, og vi ruller nå ut nye produkter i samarbeid med Onkyo. Vi utvikler og produserer blåtannhøyttalere og hodetelefoner for det globale markedet under dette varemerket, sier Lindén.

Dette retter seg mot forbrukere som synes multirom er for kompliserte å sette opp og bruke, og kanskje for dyrt

Gibson Innovations eies av Gibson Brands, som har en portefølje varemerker innen både musikkinstrumenter og forbrukerelektronikk. Ett av disse er Onkyo, der Gibson er inne på eiersiden.

På IFA er de tre aktørene som representerer varemerket Philips samlet i én hall; Gibson Innovations på lyd, TP Vison som har TV og Royal Philips, som har småelektriske og helserelaterte produkter.

– De tre selskapene har Philips som et felles varemerke, og det er Philips-produktene som vises sluttkundene som besøker messen. Bransje og presse får også se våre andre varemerker, men da går vi inn på bakrommene, sier Lindén.

Innebygd wifi

De andre varemerkene Gibson Innovations viser på IFA er enklere innstegsprodukter innen blåtannhøyttalere og hodetelefoner fra GoGear, samt treningsprodukter av merket Trainer.

– Her har den jamaikanske sprinteren Usain Bolt vært med i utviklingen, og vi lanserer produktene i Norden til våren.

– Hva er de viktigste produktnyhetene deres her på IFA?

– Fra Philips kommer vi med et nytt multiromsystem som heter Izzy. Dette retter seg mot forbrukere som synes multirom er for kompliserte å sette opp og bruke, og kanskje for dyrt. Vi har utviklet et alternativ, der man enkelt kopler systemet til et nettbrett eller smarttelefonen via blåtann. Det krever ikke et trådløst nettverk i hjemmet, da enhetene kommuniserer direkte med hverandre med innebygd wifi-teknologi, uten bruk av passord.

– Hvilken kvalitet er det på lyden?

– Den tilsvarer CD-kvalitet, og vi kommer også med en enhet som har innebygd CD-spiller. Dette gjør systemet bakoverkompatibelt, siden CD-lyden kan distribueres rundt i hjemmet, sier Lindén.

Han tror potensialet er stort for systemet. I første omgang består av det av enhetene BM5 og BM50, som kommer i butikkene i september og november til 1.300 og 2.800 kroner.

Hi-Res Audio

Philips Izzy BM5 er tilgjengelig i tre farger og er en multirom-høyttaler med to 2,5-tommers drivere og bassport. Hver høyttaler kan brukes individuelt eller pares med opptil fire andre Izzy-høyttalere ved et trykk på “Group”-knappen. Det trengs ingen spesial-app eller noe passord.

Philips Izzy BM50 har i tillegg CD-spiller, FM-radio og mulighet for USB-avspilling.

På Onkyo-siden er Hi-Res Audio et viktig stikkord.

– Vi har denne sertifiseringen på flere blåtannhøyttalere, der X9 er flaggskipet, men også på hodetelefoner og øreplugger. Vi viser også de første riktig trådløse ørepluggene med blåtann. Frem til nå har man måtte hatt en kabel mellom høyre og venstre øre; W800BT kommuniserer trådløst også mellom ørene, via blåtann. De kommer i butikkene senere i år, og vil koste rundt 300 euro, sier Lindén.

Onkyo X9 har fire 50 mm mellombassdrivere og to 19 mm diskanthøyttalere for høyoppløselig lyd kombinert med doble, tverrstilte passive elementer og skal gjengi lyd i frekvensområdet 57Hz-40kHz. Aluminiumrammen er akustisk optimalisert, forsterkeren er på 2x10 watt og batteritiden er ti timer.

– Hvordan vil det norske markedet oppleve at dere agerer når det gjelder distribusjonen av varemerkene deres?

– Vi ser selvsagt på hvilke produkter som passer i de ulike kanalene. Philips vil være der produktene alltid har vært. Onkyo vil man i større grad finne der det selges produkter i øvre sjikt, der det er butikkselgere som vil forklare teknologien som ligger bak, som Hi-Res Audio.

På IFA viste Daniel Lindén i Gibson Innovations Hi-Res Audio-produkter fra Onkyo på bakrommet. Foto: Stian Sønsteng
Onkyo W800BT er helt trådløse. En plugg i hvert øre, overføring via blåtann både til og mellom ørepluggene.
De to ørepluggene i Onkyo W800BT lades i den medfølgende boksen.
X9 er flaggskipmodellen blant Onkyos blåtannhøyttalere med Hi-Res Audio. Slik er den bygd opp. Pris: 3.500,-
Onkyo X9 er Hi-Res Audio-sertifisert og har mikro-USB og aux-inngang, samt bassport på baksiden.
Onkyo X9 betjenes via fem knapper plassert på toppen.
De tre Philips-selskapene Gibson Innovations, TP Vision og Royal Philips delte hall på IFA.
En av Gibsons utstillinger på IFA, med lydprodukter.
Administrerende direktør Wiebo Vaartjes i Gibson Innovations under presselanseringen til de tre selskapene som representerer Philips-varemerket.
SHQ8300 er siste tilskudd i sportshodetelefonserien Philips ActionFit. Pris: 1.200,-
Med de trådløse hodetelefonene SHB5900 og MusicChain kan man dele musikk direkte fra hodetelefonene.
SHB5900 er tilgjengelig i flere farger. Pris: 1.000,-
Philips BT3600 har opp til ti timers spilletid. Pris: 800,-
Philips BT6600 har 360-graders lyd og parings-funksjon for tre ulike enheter. Pris: 1.600,-
Multiromhøyttaleren Izzy BM5 kan brukes individuelt eller pares med opptil fire andre enheter. Pris: 1.300,-
Izzy BM50 kan i tillegg også spille CDer direkte gjennom høyttaleren eller i alle rom. Den har også radio- og USB-avspilling. Pris: 2.800,-
AudioBoost-hodetelefonene har volumforsterkning på 125 dB og har egne innstillinger for hvert øre.
Blåtann-hodetelefoner for barn med innbygd volumbegrensning. Pris SHK4000: 600,-
Philips SHB9850NC skal redusere opptil 99 prosent forstyrrende bakgrunnsstøy. Pris: 1.700,-
Onkyo H500M har et akustisk lukket kammer for å begrense bakgrunnsstøy. Pris: 1.800,-
Onkyo E700M skal gi høyoppløst lyd og kommer i hvit eller sort. Pris: 1.000,-
Hjemmekinohøyttalerne Philips Fidelio E6 består av to trådløse, avtakbare høyttalere som kan plasseres rundt i rommet og spiller i surround HD-lyd. Pris: 9.000,-
Til toppen