Direktør Hans Løken (t. v.) i Elretur AS har kjøpt 51 prosent av aksjene i Alternativ Data, der Inge Scheen Raaholt er daglig leder.

Vil sikre ombruk gjennom kjøp av selskapet Alternativ Data

Elretur har kjøpt aksjemajoriteten i Alternativ Data. Målet er å øke ombruk av gammelt datautstyr.

– Vi følger oppfordringen fra Miljøverndepartementet og øker vår evne til ombruk av elektroniske og elektriske produkter (EE-produkter). Vi er i dag Norges største returselskap innen gjenvinning av slike produkter, nå skal vi bli store på ombruk også, sier direktør Hans Løken i Elretur AS.

 

Elretur eier nå 51 prosent av aksjene i Alternativ Data AS.

 

I den reviderte EE-forskriften som trådte i kraft første juli 2006, er fokuset på ombruk av EE-produkter forsterket. Miljøverndepartementet har under den nåværende ledelsen sterkt signalisert et ønske om å oppnå større andel ombruk av denne typen produkter.

 

– Vi har tatt forskriftsendringen og Miljøverndepartementets ønsker på alvor. Alternativ Data er en av de største aktørene på ombruk av EE-produkter. Vi har nå et komplett tilbud til våre medlemmer, sier Hans Løken.

 

Han forteller at selskapet de siste årene har merket et økt antall henvendelser fra medlemmene våre som ønsker muligheten for ombruk av datautstyr de skal kaste.

 

 

 

Sikker sletting

– Alternativ Data har lang erfaring med sikker sletting av harddisker, hvilket gjør at vi kan tilby en bedrift som skal kaste gammelt datautstyr alt de etterspør; henting, sletting, ombruk og gjenvinning, sier Løken.

 

Alternativ Data ble etablert i 1988 og har siden den gang utviklet seg til å bli et ledende selskap innen tjenesten levering av ombrukstjenester og videresalg av brukt IT-utstyr. Alternativ Data bruker sletteverktøy fra Ibas, godkjent av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, som skal sikre sikker sletting på alt IT-utstyr som kommer inn for enten videresalg eller gjenvinning.

 

– Alternativ Data har levert mange tusen klassesett med PCer til skolene. PC-tettheten i den norske skolen er 5,5 elever per PC, mens målet er 1:1. Når Alternativ Data kan selge 5 brukte PCer til prisen av 1 ny, er det klart at skolene kjøper brukte PCer av oss. En 3 år gammel PC med dagens programvare er helt topp for en barneskole, sier daglig leder i Alternativ Data, Inge Scheen Raaholt.

 

Han mener Elreturs oppkjøp betyr at ombruk og gjenvinning knyttes enda tettere sammen.

 

– Nå vil vi kunne samarbeide om å ombruke mest mulig av datautstyr, samtidig som vi vet at alt som ikke ombrukes går inn i Elretur-systemet og gjenvinnes der, sier Raaholt.

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen