Fra venstre styreleder Morten Angelil i Eltek Holding, markedsdirektør Solfrid Harbu, kommersiell direktør Trond Hovind og administrerende direktør Lars Jervan (alle tre Heimgard Technologies). Foto: Heimgard Technologies

HEIMGARD SATSER SMART

Heimgard Technologies er resultatet av en sammenslåing av selskapene Home Control, Ping Communication og Jensen of Scandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Bak selskapet står industrieier Morten Angelil og Eltek Holding, og det ventes kraftig vekst, melder selskapet.

– Ved å slå sammen disse tre selskapene får vi komplette løsninger som gjør smarte hjem tilgjengelig for alle. Vi har en slagkraftig organisasjon der vi samkjører all vår kompetanse innen forskning, utvikling og salg, sier administrerende direktør Lars Jervan i Heimgard Technologies i en pressemelding.

Slik oppsummeres bakgrunnen til de tre selskapene, som allerede har samarbeidet i lengre tid:

Home Control har i dag program- og maskinvare-løsninger for smarte hjem. Ping Communication er et maskinvare-selskap som leverer nettverksprodukter til telekom-industrien over hele verden, og er særlig store i Latin-Amerika. Jensen of Scandinavia leverer trådløse rutere til nordiske hjem som selges via ulike elektronikkjeder som Elkjøp og Power.

Ping og Jensen

Ping og Jensen startet i 2017 sammen utviklingen av maskenettverksprodukter (mesh) for telekomoperatører og detaljhandelen, heter det i pressemeldingen. I 2020 begynte de sammen med Home Control å utvikle neste generasjons smarthus- og wifi-løsninger, og totalt har selskapet investert over 150 millioner kroner i produktutvikling og i en ny programvareplattform. Resultatet førte til det som ifølge pressemeldingen blir Nordens ledende leverandør av smarte hjem, med produktlinjen Heimgard.

Vi har laget et kinderegg

– Vi har laget et kinderegg av en løsning som gjør smarte hus tilgengelig gjennom produkter brukeren har behov for. Løsningen gjør at vi med én enkelt smartboks kan tilby wifi-dekning, smarthus og andre spennende og nyttige tjenester. Det ligger også et stort potensial i allerede installert utstyr i de tusen hjem, som vi kan gjøre smarte med vår programvare. Her er vi unike i markedet i dag, og våre B2B-telekomkunder kan komme raskt i gang med å levere smarte hjem på allerede investert kapital, sier kommersiell direktør Trond Hovind i Heimgard Technologies i pressemeldingen.

Her heter det videre at det nye selskapet i 2021 vil omsette for 220 millioner kroner, og at de har 82 ansatte.

Én milliard

– Innen 2025 er målet en omsetning på én milliard kroner med en stor andel abonnementsinntekter, heter det.

– I dag gir smarte hjem muligheten til å for eksempel optimalisere og kontrollere strømforbruket, sikre huset med alarm, kamera og nøkkelfrie løsninger. I tillegg kan man automatisere lys og varme rett fra app. Men utviklingen har bare så vidt begynt og i fremtiden vil hjemmene inneholde teknologi du ikke visste du trengte, sier Hovind.

Det er hovedsakelig tre markeder Heimgard Technologies retter seg mot; telekomoperatører, elektromarkedet og detaljhandelen.

I Sverige har Heimgard Technologies inngått en avtale med telekomselskapet Sappa som skal selge deres produkter under sitt eget varemerke i det svenske markedet.

– Sappa er en av de første større telekomoperatørene i Sverige som nå tilbyr tjenester for smarte hjem til sine kunder og det ligger stort potensiale her. Sappa er en perfekt partner for oss og vi ser frem til å utvikle det svenske markedet sammen med dem, sier Lars Jervan.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2021, som ble distribuert 23. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS