Mikael Axelsson i Netgear viser frem Orbi wifi mesh system som kommer i salg før jul. Foto: Jan Røsholm
Mikael Axelsson i Netgear viser frem Orbi wifi mesh system som kommer i salg før jul. Foto: Jan Røsholm

30.000 BILDER PÅ VEGGEN

Netgear lanserer digitale rammer med tilgang til kjente kunstverk. I tillegg kommer en rekke nyheter med Wi-Fi 6.

Publisert

På IFA-messen i Berlin i september hadde Netgear en todelt utstilling, hvor den ene var dedikert Wi-Fi 6, mens den andre var Meurals digitale bilderammer. Netgears maskenett-system (mesh) Orbi wifi 6 ble introdusert for første gang.

Smart digitalt lerret

Meural Canvas II er et wifi-tilkoblet digitalt lerret som kan vise kjente kunstverk eller private bilder. En matt skjerm skal ifølge Netgear sikre at kunstverkene fremstår slik de gjør i gallerier og museer.

– Vi har en abonnementsordning som er et slags Spotify for kunst, da har du tilgang på over 30.000 ulike kunstverk fra kjente kunstnere, sier Mikael Axelsson.

Meural Canvas II har støtte for Amazon Alexa, slik at den styre med stemmekommando. Foto: Jan Røsholm.
Meural Canvas II har støtte for Amazon Alexa, slik at den styre med stemmekommando. Foto: Jan Røsholm.

Prisen for kunstabonnementet er 66 kroner i måneden om kunden kjøper et årsabonnement, mens en enkeltmåned vil koste 99 kroner. Bilderammene er tilgjengelige i to størrelser. Den miste har en 21,5 tommers skjerm, mens den største har 27 tommers skjerm. Begge skjermene har et skjermforhold på 16:9 og HD-oppløsning. Rammen detekterer selv om det er i landskap eller portrettorientering.

– Det er bevegelsessensorer i rammene, så du kan skifte bilder ved å vifte med hendene, eller bare snakke til rammen, da den støtter Amazon Alexa, sier Axelsson.

I tillegg kan rammen administreres via datamaskin eller en egen app. Meural, som ble kjøpt av Netgear i 2018, samarbeider med en rekke museer og gallerier.

– Som abonnent vil kundene få invitasjoner til blant annet utstillinger, sier Axelsson.

Prisen på de digitale rammene starter på 7.200 kroner, og de er tilgjengelige i butikk i september.

Orbi med ekte maskenett

– Orbi er flaggskipet vårt med Wi-Fi 6, og det gir deg maskenett på ekte, sier Axelsson.

Dagens husholdninger har et stort utvalg enheter som alltid er på og alltid tilkoblet og mange av dem krever høy båndbredde til strømming av 4K- og 8K-video på flere skjermer.

– Orbi wifi 6 mesh system har kapasiteten til å håndtere trafikken som genereres både i dag og fremover, sier Axelsson.

Orbi er flaggskipet vårt med Wi-Fi 6, og det gir deg maskenett på ekte

Salgspakken består av ruteren og en satellitt, og er tilgjengelig i salg før jul. Prisen på pakken er rundt 8.500 kroner.

– Denne pakke dekker lett seks rom, og gir deg raskeste internettvei ut av huset, sier han.

Netgears Nighthawk ruter (t. v.) ser ut som et jagerfly. Her sammen med den nye Nighthawk Extender som utvider rekkevidden. Foto: Jan Røsholm.
Netgears Nighthawk ruter (t. v.) ser ut som et jagerfly. Her sammen med den nye Nighthawk Extender som utvider rekkevidden. Foto: Jan Røsholm.

Flere mobiltelefoner kommer ifølge Netgear med støtte for Wi-Fi 6, noe som vil bedre batterikapasiteten på telefonene vesentlig.

– I motsetning til tidligere wifi-standarder, kommuniserer ikke utstyret nå hele tiden med ruteren, men kun når det er nødvendig. Da spares både båndbredde og batterikapasitet, sier Axelsson.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. <a href="http://www.mypaper.se/html5/customer/248/12666/?page=78" target="_blank" rel="noopener">Her kan du lese artikkelen</a> og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på <a href="https://www.elektronikkbransjen.no/historiskarkiv" target="_blank" rel="noopener">elektronikkbransjen.no/historiskarkiv</a>.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

En Wi-Fi 6 ruter kan kommunisere med opptil tolv enheter samtidig, noe som gir fordeler for brukeren.