Fra venstre konstituert teknisk direktør Christer Eneroth, Skandinaviasjef Berit Svendsen og Bjørn Ivar Moen (leder mobil) i Telenor, under MWC i Barcelona. Foto: Telenor

INGEN 5G-HAST FOR BREKKE

På en MWC-messe hvor 5G uten tvil er hovedtema, sier Telenor-sjefen at selskapet ikke stresser med å bygge ut 5G-nettet.

Publisert

Telenor har ingen egen stand på mobilmessen i Barcelona, men er til stede med store deler av ledergruppen. Toppleder Sigve Brekke, skandinaviasjef Berit Svendsen, nylig konstituert teknisk direktør Christer Eneroth og Bjørn Ivar Moen, leder for mobil, møtte pressen til en oppdatering på Telenors 5G-satsning.

Toppleder Sigve Brekke i Telenor. Foto: Telenor.

Asia pusher 5G

– Jeg er styremedlem i GSMA-styret, sammen med de største mobiloperatørene i verden. Der drøfter vi 5G ganske intensivt. I dag er det to ulike retninger; de som pusher 5g som en revolusjonær ny teknologi, slik som kineserne, japanerne og koreanerne, som ikke vil komme i bakleksa slik de kanskje gjorde på 4G. De pusher en kommersialisering veldig fort. Resten av verden ser nok på 5G mer som en evolusjon oppå 4G. Du oppgraderer ikke hele nettet ditt til 5G, men avhengig av gode brukerprosjekter. Jeg er bekymret for at prosjekter startes før standarder og spektrum er klare, sier Brekke.

Du oppgraderer ikke hele nettet ditt til 5G, men avhengig av gode brukerprosjekter. Jeg er bekymret for at prosjekter startes før standarder og spektrum er klare

– Er det et problem at asiatiske operatører pusher så hardt, i forhold til at vi havner bakpå i forhold til innovasjon?

– Jeg mener det ikke spiller noen rolle. 5G-eventyret kan bli veldig kostbart om det bare handler om å være først til mølla. I Norge bygger vi nå ut 4G i hele landet, og det vil vi fortsette å utvikle framover. Det er en litt mer forsiktig tilnærming til 5G i Europa, og Telenor ligger ikke etter i denne utviklingen. Det er ingen andre som er kommet særlig mye lengre, sier Brekke.

Ny teknisk direktør

Magnus Zetterberg forlater stillingen som teknologidirektør i Telenor for å flytte tilbake til Sverige. Foto: Telenor.

Dermed gir Telenor-sjefen svar på tiltale til infrastruktur-leverandører som Ericsson og Huawei, som begge sier de har kommersielle løsninger for 5G klare, og at det nå bare er for operatørene å investere i utstyr.

I møtet kom det også fram at teknologidirektør Magnus Zetterberg slutter i Telenor Norge 1. april, for å reise tilbake til Sverige.

– Det har vært en stor glede å jobbe sammen med Berit Svendsen og hennes team. Og det teknologi-teamet har prestert i løpet av denne tiden, er svært sterkt. Vi har forbedret oss på nær sagt alle områder. Men ukependling over så lang tid mellom Sverige og Norge krever sitt, og av familiegrunner er det på tide å vende tilbake til Sverige for å starte opp igjen der, sier Zetterberg.

Han har vært teknologidirektør i Telenor Norge siden han tok over etter Frode Støldal høsten 2014. Leder for strategi i teknologi-organisasjonen i Telenor Norge, Christer Eneroth, vil ifølge Svendsen fungere i stillingen som teknologidirektør.

Powered by Labrador CMS