Telenor 4G Tale

Pressemelding fra Telenor 20. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Slik får du 4G Tale

Telenor gjør det nå mulig å bruke 4G-nettet også til å snakke i mobiltelefonen. Dette gir deg flere fordeler, deriblant betydelig kortere oppkoblingstid og bedre talekvalitet.

Fjerde generasjons mobilnett (4G) har til nå vært forbeholdt tilkobling og surfing på internett, men med ny teknologi som Telenor skrur på over hele landet i disse dager, kan kundene ringe med det samme nettet.

– Vi har i mange år oppgradert mobilnettet for å gi nordmenn en best mulig surfeopplevelse. Nå har tale stått for tur, og dette er et av tidenes løft for å heve opplevelsen av å snakke i mobiltelefon i Norge, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Bedre dekning i bilen

Dette betyr oppgraderingen:

• Enda bedre innendørs taledekning

• Raskere oppkoblingstid når du ringer; ned til 2-3 sek (før: 7-10 sek.)

• Bedre samtalekvalitet og redusert bakgrunnsstøy (lyd i HD-kvalitet)

• Sammenhengende surfing på 4G, også under samtale

Telenor bygger ut nettet med flere frekvenser som utfyller hverandre. På 4G kombineres frekvensbåndene 800-, 1800- og 2600-MHz. Mange bygninger med mye glass, for eksempel nyere funkishus og kontorlokaler, klarer ikke alltid å slippe gjennom vanlige telefonsignaler. Redningen er det robuste 800 MHz-frekvensbåndet som har så stor rekkevidde at signalene trenger gjennom glass. Dermed blir taledekningen bedre innendørs. Du vil også merke forskjell når du er i bil.

Dagens telefoniløsning, såkalt «CS Fallback», gjør at dersom du surfer på 4G og mottar en samtale, så blir datasurfingen flyttet til 2G/3G i tillegg til at samtalen gjøres i 2G/3G-nettet. Med 4G Tale vil du kontinuerlig kunne surfe på 4G, også under samtale.

Du trenger ikke å gjøre noe for å få 4G Tale, men du må ha en mobil som har støtte for funksjonen.

Hvilke mobiler har støtte for 4G Tale?

Samsung S6 edge, Samsung S6, Sony Xperia Z5, Sony Z5 Xperia Compact og Sony Xperia Z5 Premium.

Har du en av disse mobilene, vil du automatisk få 4G Tale i løpet av de neste ukene.

– Merk at 4G tale krever i tillegg det siste operativsystemet på telefonen. Vi sender SMS til kundene det gjelder om at de må oppgradere mobilen for å få 4G Tale, sier Svendsen.

Når dette er på plass, er det bare å ringe. Telefonen velger automatisk det mobilnettet som gir best tale-forbindelse.

De nyeste modellene av iPhone vil få 4G Tale i løpet av våren 2016. Dette gjelder iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Det er forventet at øvrige produsenter også vil tilby støtte for 4G Tale på sikt.

Samsung S5 Neo vil få 4G Tale samtidig med at den får oppgradering til Android Marshmallow, mens Microsoft Lumia 950 blir oppgradert i februar.

4G Tale koster ingenting ekstra å bruke. Når du ringer med 4G Tale, bruker du av dine inkluderte ringeminutter som før. Har du ikke ringeminutter inkludert i abonnementet ditt, gjelder vanlig ringetakst.

Powered by Labrador CMS