Acer lanserte en rekke nye produkter i sommer, blant annet nye Swift X. Foto: Acer

ACER MED PCER FOR SPILL, DESIGN OG REISE

Acer lanserer nye modeller i sine Swift-, Predator-, Travelmate- og Concept D-serier, og lover å bli karbonnøytrale innen 2035.

Publisert Sist oppdatert

Acers stasjonære spill-PCer har fått en oppgradering med den nyeste Intel Core- eller AMD Ryzen 5000-prosessorene for stasjonære maskiner, og Nividia GeForce RTX 30 grafikkort.

Den oppgraderte Predator Orion 3000 retter seg mot seriøse spillere som både gamer, strømmer og redigerer video, mens den noe rimeligere Acer Nitro 50 lar brukerne velge om de vil kjøre en Intel- eller AMD-prosessor.

Den oppgraderte Predator Orion 3000 retter seg mot seriøse spillere som både gamer, strømmer og redigerer video. Foto: Acer

Orion 3000 har PCIe 4-0-drev opptil 2TB, opptil 6TB SATA, og er utstyrt med spesialdesignede 9mm FrostBlade-vifter samt RGB-ledlys. Nitro 50 kommer som standard med RTX3060TI-grafikkort, mulighet for opptil 64GB DDR4 RAM, for to SATA og to NVMe PCIe 4.0-drev, Wifi 6 og USB-C-støtte. Nytt av året er valget om innebygd trådløs Qi-lader og FrostBlade-kjøling og røde led-lys.

Origin 3000 vil koste rundt 12.500 kroner, Nitro 50 i Intel-versjon har fått en pris på 9.000 kroner, mens AMD-versjonen ikke har fått endelig prising. Alle modellene kommer i juli.

Predator X38 S retter seg mot epsport-deltakere. Foto: Acer

Oppgraderte bærbare og skjermer

For de som foretrekker en bærbar spillmaskin, lanserer Acer sine nye Predator Triton og Helios-serie, samt 5G-kompatible rutere og en 5G-dongel.

Predator-serien har fått den nye Intel Core H-serie-prosessoren og Nvidia GeForce RTX 30-serien av grafikkkort. Nye Predator Triton har en 16-tommers 240 Hz skjerm med tre millisekunders responstid, er under 20 mm tynn og skal ha opptil 12 timer batterilevetid. Maskinen er bygd i metall, og har et trippelt viftesystem og fem dedikerte varmeutløp for prosessoren og grafikkortet.

Gamere som vurderer Predator Helios 500 kan velge mellom en FHD 360 Hz skjerm med tre millisekunders responstid, eller et 4K 120 Hz mini-led-panel. Foto: Acer

Gamere som vurderer storebror Predator Helios 500 kan velge mellom en FHD 360 Hz skjerm med tre millisekunders responstid, eller et 4K 120 Hz mini-led-panel. Predator Triton kommer i salg i juli til en pris rundt 25.000 kroner, mens Helios 500 kommer på markedet i august og vil koste rundt 35.000 kroner.

Predator Triton 500 er en litt lettere gaming-bærbar. Foto: Acer

5G-dongelen Predator Connect D5 lar brukeren både koble seg til 5G-nettet der det er tilgjengelig, og lar maskinen brukes som et 5G wifi hotspot. Pris og tilgjengelighet i Norge er foreløpig ikke klart.

I Acer Nitro 50 kan brukerne velge om de vil kjøre en Intel- eller AMD-prosessor. Foto: Acer

Acer lanserer samtidig tre nye Predator spill-skjermer, alle med HDR-støtte. Predator CG437K S er en skjerm for de som liker det stort, med sine 42,5 tommer. Den støtter HDMI 2.1 og skal passe til både PC og konsollspilling. Predator X38 S retter seg mot epsport-deltakere og er en 37,5 tommer kurvet montitor med en 0,3 G-til-G responstid. Den minste skjermen i serien er Predator X28 med sine 28 tommer, som har et 155 Hz panel. Prisene er henholdsvis 16.000, 20.000 og 12.000 kroner.

For folk på farten

Acers TravelMate-serie har fått to nye modeller, TravelMate P6 og TravelMate Spin P6. Serien retter seg mot business-brukeren, og skal være lette og tynne. Begge maskinene har fått den siste Intel Core vPro-prosessoren og har en 14 tommers Full HD-skjerm, alt i en tykkelse under 17 mm. TravelMate Spin P6 veier ett kilo, mens TravelMate P6 klokker inn med 100 gram mer. Der TravelMate Spin P6, som navnet antyder, kan vris helt om til nettbrett-modus, har P6 fått 180-graders hengsler som lar brukeren legge maskinen helt flatt.

– Den nye Acer TravelMate Spin P6 er ideell for profesjonelle som bruker mye tid i møter, og har blitt bygd med funksjoner som gjør det enklere å ta notater, tegne, vise fram presentasjoner, signterte kontrakter og dele videoer. De vil sette pris på å kunne bruke maskinen i flere jobbdager uten å måtte lade, og det holdbare, tynne og lette chassiset som er ideelt for forretningsreiser, sier Peter Kaic, produktsjef business i Acer Nordics. TravelMate P6 vil koste rundt 13.000 kroner når den kommer i september, mens P6 Spin får en pris rundt 14.500 kroner og kommer på markedet i oktober.

Peter Kaic, produktsjef business i Acer Nordics, her med fjorårets versjon av Spin-maskinen. Foto: Jan Røsholm

Verdensnyhet på chromebook

Acer Chromebook 317 skal være verdens første chromebook med 17,3 tommer stor skjerm. Foto: Acer

Acer lanserer også flere chromebooks denne sommeren, blant annet det selskapet selv sier er verdens første 17,3 tommer store chromebook, Acer Chromebook 317.

Den nye Acer TravelMate Spin P6 er ideell for profesjonelle som bruker mye tid i møter

Maskinen har en skjerm med Full HD-oppløsning, et webkamera som kan gjøre opptak i 1080p, to mikrofoner og valgfritt baklys på tastaturet. Maskinen kjører naturlig nok Chrome OS, har opptil 10 timer batteritid og støtter Wi-Fi 6. Innmaten styres av en Intel Celeron-prosessor, og kommer på markedet i juli til en pris på 4.200 kroner.

For de som foretrekker en mer tradisjonell bærbar, lanserte Acer også Swift X, som baserer seg på de seneste AMD Ryzen 5000-prosessorene i tospann med Nvidia GeForce RTX 3050 Ti. Maskinen er under 18 mm tykk, veier 1,4 kilo og skal takle videoredigering i 4K. Skjermen er et 14 tommers Full HD-panel, og når Swift X kommer på markedet i løpet av tredje kvartal vil prisen ligge på 12.000 kroner.

De nye TravelMate-maskinene retter seg mot folk som sitter mye i møter. Foto: Acer

Nytt for proffe kreatører

ConceptD-serien av bærbare og stasjonære maskiner er Acers serie rettet mot kreative profesjonelle, fra designstudenter, CAD-designere, videoredigerer og illustratører til innholdsprodusenter.

Concept D 5 Pro og resten av maskinene i serien retter seg mot kreatørene. Foto: Acer

Nå lanserer selskapet åtte nye bærbare modeller, som er oppgradert med den nyeste Intel Core H-serie prosessoren og ulike varianter på grafikksiden, inkludert Nvidias RTX A5000 grafikkort.

ConceptD 5-modellene har alle fått en 16-tommers 3K (3072 x 1920) Pantone-sertifisert skjerm med 16:10 ratio som gir mer vertikal skjermplass.

ConceptD 7 Ezel kommer med en 15,6 tommer 4K Pantone-sertifisert trykkfølsom skjerm, som dekker 100 prosent av Adobe RGB fargespekteret.

Swift X baserer seg på de seneste AMD Ryzen 5000-prosessorene, og kan redigere video i 4K. Foto: Acer

ConceptD3 fås nå både både i vanlig formfaktor og i et konvertibelt design, med mange ulike grafikkort-muligheter. Prisene varierer fra 14.500 til 33.500 kroner avhengig av modell og konfigurasjon.

Samtidig med produktlanseringen annonserte Acer at de har blitt med i RE100-initiativet og har forpliktet seg til å oppnå 100 prosent fornybar energi-bruk innen 2035.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2021, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS