Canon EOS C300 Mark II

Pressemelding fra Canon 8. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

EOS C300 Mark II – imponerende 4K-kvalitet, kreativitet og allsidighet

Canon lanserer i dag EOS C300 Mark II, et nytt 4K-videokamera som lar filmskapere og tv-produsenter realisere sine kreative visjoner i imponerende kinofilmkvalitet. Robuste EOS C300 Mark II, bygger videre på suksessen til forgjengeren EOS C300, og er utstyrt med avansert bildeprosessering med to DIGIC DV5-prosessorer, nye profesjonelle kodeker og enestående dynamisk omfang. Dette gjør EOS C300 Mark II til tidenes mest funksjonelle, fleksible og tilgjengelige Cinema EOS-videokamera.

Suveren 4K-bildekvalitet og allsidighet

Med EOS C300 Mark II kan du ta opp 10-bits 4:2:2-filer internt med opptil 410 Mbps i 4K-kvalitet, eller 10/12-bits 4:4:4-filer i 2K/full HD-kvalitet, og med opptil 15-trinns dynamisk omfang. Videokameraet leverer opptak som er egnet for omfattende redigering i postproduksjon og gir skarpere bilde i hele fargespektret med mindre fargeavvik. Kameraet gir profesjonelle filmskapere og kringkastere den aller beste bildekvaliteten med 4K-opptak i tv-oppløsning (3 840 x 2 160) og DCI-oppløsning (4 096 x 2 160).

EOS C300 Mark II kan ta opp 4K-filer med høy bithastighet på to interne CFast 2.0-kort, samtidig som det tar opp 4K RAW-filer til en ekstern opptaker, noe som gir fleksible produksjonsmuligheter i markedets høyeste kvalitet. Det er også mulig å ta opp 2K/full HD proxy-filer på et internt SD-kort samtidig, noe som effektiviserer produksjonsprosessen ytterligere.

Den nye Canon-utviklede Super 35 mm CMOS-sensoren og større ISO-område på opptil ISO 102 400, gir eksepsjonell ytelse i svakt lys slik at det er mulig å få opptak med lite støy i en rekke utfordrende lysforhold uten at det går ut over bildekvaliteten.

EOS C300 Mark II dekker en rekke ulike bruksområder og har full manuell kontroll som er perfekt til kinofilm, i tillegg til automatiske innstillinger. Disse inkluderer forbedret Dual Pixel CMOS AF (som nå dekker ca. 80 % horisontalt og 80 % vertikalt av bildefeltet), automatisk hvitbalanse og ansiktsgjenkjenning med AF – funksjoner som gjør det enklere for uavhengige nyhetsfotografer og dokumentarfilmskapere å filme mens de er på farten.

Enkel integrering i profesjonelle arbeidsflyter

Canons nye utvalg av XF-AVC H.264-kodeker er kompatible med ikke-lineære redigeringssystemer som er standard i bransjen. Det gir problemfri integrering av både 4K- og 2K/full HD-opptak i arbeidsflytene, samtidig som den høye bildekvaliteten opprettholdes. Utvalget omfatter XF-AVC intra for 4K-opptak, XF-AVC Long GOP og Proxy for opptak i 2K/full HD, der begge bruker H.264-kodeken, noe som gir større fleksibilitet i postproduksjon og enklere bruk. Filmskapere kan velge den oppløsningen og kodektypen som passer deres produksjon best.

EOS C300 Mark II kan ta opp i opptil 30P i 4K-kvalitet og opptil 120P i 2K/full HD-kvalitet.

EOS C300 Mark II støtter en rekke ulike fargerom, inkludert BT.2020, Canon Cinema Gamut og DCI-P3. Kameraet er også den første Cinema EOS-modellen som er utstyrt med splitter ny Canon Log2-teknologi som gir 15-trinns dynamisk omfang, betraktelig større enn på foregående Cinema EOS-kameraer. Kameraet har også allsidige muligheter for lydopptak med støtte for 4-kanals lydopptak i 16 eller 24 bit og 48 kHz.

Designet med fokus på allsidighet

EOS C300 Mark II kan skilte med den ikoniske Cinema EOS-designen, med et modulært kamerahus som kan tilpasses behovene til hver enkelt fotograf og opptakssituasjon gjennom et omfattende utvalg av kompatibelt tilbehør.

EOS C300 Mark II er også utstyrt med innebygde elektronisk styrte ND-filtre (gråfilter) som reduserer mengden lys som treffer sensoren med opptil 10 trinn i ekspansjonsmodus. Kameraet er også kompatibelt med fjernkontrollen RC-V100, og med Wi-Fi-kontroll som ekstrautstyr er det enklere å plassere og bruke kameraet i en rekke posisjoner.

Kamerasensoren har dobbelt så rask utlesingshastighet sammenlignet med den første EOS C300-modellen, og det gir mindre forvrengning fra rullende lukker og gir skarpe bildeopptak i bevegelse, perfekt til actionopptak.

EOS C300 Mark II drar veksler på Canons omfattende ekspertise innen objektivutvikling og er kompatibelt med mer enn 90 nåværende EF- og

EF Cinema-objektiver, slik at du kan bruke EF-objektivene du allerede har.

EOS C300 Mark II har også støtte for Canons Cine-zoomobjektiv med servo, noe som betyr at du har tilgang til markedets største utvalg av objektiver til TV- og filmproduksjon. Det er også mulig å skifte fra standard EF-fatning til en EF-fatning med Cinema Lock eller en PL-fatning som er bransjestandard, hos et av Canons serviceverksteder[1].

EOS C300 Mark II – viktige funksjoner:

[1]Tilgjengelig som en betalingstjenste

2Canon er en autorisert lisensinnehaver av CFast 2.0 ™ varemerke, som kan være registrert i enkelte land

Powered by Labrador CMS