Nikon Firmwaren C: Ver. 1.10

Pressemelding fra Nikon 23. juni 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Forbedrer ytelsen til D5 med ny firmware-oppdatering

Nikon kommer med ny firmware til Nikons flaggskip D5. Firmwaren C: Ver. 1.10 oppgraderer fire av kameraets nøkkelområder vesentlig. Blant annet utvidet opptakstid for film, inkl. 4K UHD og flimmerreduksjon ved stillfotografering. I tillegg vil det legges til ytterligere oppdateringer* i den nye firmwaren.

Ved opptak av filmer med D5 vil det nå være mulig å fortsette filmingen i inntil 29 minutter 59 sekunder, uavhengig av bildestørrelse/frekvens og filmkvalitet. Dette omfatter også 4K UHD (3840 x 2160) der maksimal opptakstid tidligere var begrenset til 3 minutter. I praksis tastas det opp totalt 8 filmfiler med inntil 4 GB hver.

Elektronisk bildestabilisator

D5 tilbyr nå også elektronisk bildestabilisator (VR) for videoopptak ved bruk av FX- og DX-baserte bildefelt*2 (for HD og full HD*3 filmopptak). Dette reduserer følgene av kamerarystelser horisontalt, vertikalt eller ved rotering (rundt objektivets senter). Noe som er nyttig når man filmer uten stabiliserende hjelpemidler som f.eks. stativ eller når man på grunn av tid eller sted ikke har anledning til å bruke den type hjelpemidler. Når dette brukes i kombinasjon med NIKKORs optiske VR-teknologi vil effekten bli enda større.

Stillfotografering

For å minimere variasjoner i eksponeringen, noe som f.eks. kan oppstå ved fotografering i lysstoffrørsbelysning, omfatter D5 nå også flimmerreduksjon ved stillfotografering*4. Med denne funksjonen aktivert vil kameraet registrere topper i lysnivået og automatisk justere lukkertiden litt for å få jevne eksponeringer og fargegjengivelser.

Dynamisk AF-område gir deg mulighet til å oppnå fokus, selv om motivet for et kort øyeblikk forlater det valgte fokuspunktet, ved å benytte informasjon fra de omliggende punktene*5. I tillegg til de eksisterende 25-, 72- og 153-punkters valgene, tilbyr nå D5 også et dynamisk AF-område på 9 punkter som er effektivt når du ønsker å fokusere på enda mindre områder i et motiv i bevegelse.

Den nye firmwaren kan lastes ned gratis fra 23. juni 2016 fra følgende URL

http://downloadcenter.nikonimglib.com/en/products/320/D5.html

Powered by Labrador CMS