Nikon 1 J5

Pressemelding fra Nikon 2. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Gjør hverdagen spesiell med nye Nikon 1 J5

Nikon lanserer i dag Nikon 1 J5 og utvider med dette utvalget av 1-serien med utskiftbar optikk. Med uslåelige opptakshastigheter, ny CMOS-sensor og svært god bildekvalitet i et kompakt format, vil det nye Nikon 1-kameraet imponere enhver fotoentusiast.

Nikon 1 J5 er kompakt og lett uten å gå på bekostning av hastighet og bildekvalitet. Kameraet har en ny baksidebelyst CMOS-sensor i CX-format som er fire ganger større enn sensoren på de fleste kompaktkameraer. Med andre ord overgår kamerat de fleste kompaktkameraer og smarttelefoner med god margin.1 For første gang i et Nikon-kamera kan Nikon 1 J5 gjøre videoopptak i 4K.2. I tillegg gir det stillbilder med hele 20,8 megapiksler og jevne intervallfilmer. Kameraet har et svært hurtig autofokussystem som gjør at man kan ta flotte bilder i svakt lys. Det er enkelt å fryse bevegelige motiver med 20 bilder i sekundet med kontinuerlig AF i den nye Sport-modusen. 3

En vippbar berøringsskjerm og manuelle kontroller gjør det enkelt å ta kreative bilder. 1 NIKKOR-objektivene som er tilgjengelig sikrer detaljrike bilder. Kameraet er utstyrt med Wi-Fi og NFC, som gjør at man raskt og enkelt kan laste opp høykvalitetsbilder via en smartenhet.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier mange vil sette pris på muligheten til å spille inn filmer i 4K.

– Nikon 1 J5 har også et helt nytt design. For eksempel er de manuelle kontrollene lett tilgjengelige, noe som gjør det enklere enn noen gang å ta kreative bilder. Dette er kameraet for deg som vil ha et hendig kamera med berøringsskjerm som har det lille ekstra, sier han. 

Enestående bildekvalitet

Nikon 1 J5 gir muligheter man ikke har med smarttelefoner og kompaktkameraer. Dette er det første Nikon 1-kameraet med en stor baksidebelyst bildebrikke i CX-format, spesielt utformet for å fange mest mulig lys. Hver piksel gjengis svært godt, hvilket er synonymt med farge- og detaljrike bilder.

Kameraet har et ISO-område på 160–12800 og en ny EXPEED 5A-prosessor med avansert støyreduksjon. Prosessoren er nøkkelen til kameraets lynraske autofokus, innovative støyreduksjon og krystallklare bilder. De enorme mengdene bildedata fra brikken med 20,8 megapiksler forvandles enkelt til perfekte bilder og filmer med 4K-oppløsning.2

Aldri gå glipp av noe

Takket være lynraske hastigheter for seriefotografering og det avanserte autofokussystemet til Nikon 1 er det få motiver som er for raske for Nikon 1 J5. Kameraet kan fange bevegelige motiver som selv et digitalt speilreflekskamera ikke får med seg. Ta 20 bilder per sekund med kontinuerlig AF eller opptil 60 bilder per sekund med fokus låst på første eksponering. Kameraets funksjoner for serieopptak er enkelt tilgjengelige ved å dreie funksjonsvelgeren til Sport.3 Du kan velge opptakshastighet og umiddelbart se raske hendelser som én gruppe med bilder. Uansett motiv sørger Nikon sitt hybride AF-system for gode resultater. Systemet bruker 171 autofokuspunkter som låser seg raskt på motivet, og veksler øyeblikkelig mellom 105 fasesøkende fokuspunkter og rask kontrastsøkende AF. Fasesøkende AF oppdager bevegelser lynraskt. Kontrastsøkende AF dekker hele bildeflaten fra kant til kant, slik at en kan få skarpt fokus på perifere motiver selv i svakt lys.

Spennende Nikon 1-film

I tillegg til å spille inn filmer i full HD, (1080/60p) er det mulig å lage videoer i 4K og utnytte kameraets hastighet til å ta utsøkte HD-filmklipp i sakte kino (120 b/s). Det raske hybridautofokussystemet til Nikon 1 med rask og nøyaktig fasesøkende AF sikrer jevn video med presis motivfølging. E-VR (elektronisk bildestabilisering) gir skarpe bilder selv ved full zoom.4 Takket være hastigheten til kameraets bildeprosessor kan du bruke en automatisk eller manuellfunksjon for å ta stillbilder med høy oppløsning under filmingen. Nikon 1 J5 er det første kameraet i Nikon 1-serien som har opptaksfunksjon for intervallfilming. Ved å angi at kameraet skal ta bilder hvert femte, 10. eller 30. sekund kan man vise hvordan tiden går, med i intervallfilmer i full HD, som kan inneholde opptil 300 bilder.

Skap og del

Kameraet har nok plass mellom funksjonshjulene til at det er mulig å justere kamerakontroller uten å fjerne blikket fra motivet. Bytt enkelt mellom PSAM- og Sportsinnstillinger med funksjonsvelgeren. Endre innstillinger med kommandohjulet og legg ofte brukte funksjoner til Fn-knappen. Ergonomien på kameraet gjør at det ligger godt i hånden, og den vippbare tretommers LCD-skjermen med 1 037 000 punkter gir svært følsom berøringskontroll. Hold kameraet lavt for actionbilder, eller fotografer enkelt ovenfra i 86-graders vinkel. Ta imponerende selvportretter ved å vippe skjermen opptil 180 grader, og bruk selvportrettmodusen for å gjøre hudtoner mykere. Bildene kan enkelt deles ved å holde Nikon 1 J5 mot en NFC-kompatibel (Near Field Communication) enhet og overføre bildene. Bildene kan overføres til smartenheten via Wi-Fi ved å trykke på kameraets egen Wi-Fi-knapp.5 Man kan også bruke Wi-Fi-funksjonen for å fjernutløse kameraets lukker eller skape nye perspektiver ved å forhåndsvise bildene på et nettbrett eller en smarttelefon.

Nyvinninger med Nikon 1

Nyvinningene til Nikon 1 gjør det enkelt å gjøre det dagligdagse til noe helt spesielt. Gi bildene et kunstnerisk tilsnitt med Bildekontroll i sanntid. Funksjonen omfatter nå Nikon sin kreative palett og er tilgjengelig i flere moduser enn før. Kombinasjonen av disse to flotte funksjonene gjør det mulig å justere bildeutseendet på en rekke måter før selve opptaket. Med Bildekontroll i sanntid kan man finjustere lukkertid, blenderåpning, lysstyrke og kontrast. Bruk Kreativ palett til å legge på kunstneriske filtre i studiokvalitet. Bare bruk hjulet på berøringsskjermen for å få ønsket utseende. Uansett innstilling er effekten av endringene synlig på LCD-skjermen, og det som vises, er nøyaktig det en får når en trykker på lukkeren. Som med alle Nikon 1-kameraer, skaper Bevegelsesbilde bilder som beveger seg med bare ett trykk på utløseren, og Nikon sin kritikerroste Beste bilde-funksjon gjør at man kan gjengi magiske øyeblikk med Smart bildevalg, Aktivt valg og Langsom bildevisning.

1 NIKKOR-objektiver

De beste objektivene gir de beste bildene. Velg blant en rekke raske 1 NIKKOR-objektiver med fast brennvidde, teleobjektiver og objektiver med ekstravidvinkel. Samtlige 1 NIKKOR-objektiver er optimalisert for filmopptak. Alle som vil utforske enda flere muligheter, kan bruke Nikon sin valgfrie FT1-objektivadapter, som gjør at du kan bruke NIKKOR objektiver i DX- og FX-format med F-fatning sammen med Nikon 1.6

Oppsummering av de viktigste funksjonene:

Tilleggsutstyr:

•CB-N2220SA skinnetui

•AN-N2000 lærreim i sort eller hvit

•N-MP001 Selfie-stang

•EP-5F strømadapter

•EH-5b AC-adapter

Tilbehør som følger med:

•Oppladbart litium-ion-batteri EN-EL24

•MH-31-batterilader

•UC-E20 USB-kabel

•Kamerareim

•BF-N1000 kamerahusdeksel

Nikon 1 J5 er tilgjengelig fra 30. april 2015. Veiledende pris for Nikon 1 J5 kit med 10-30mm VR PD-zoom er 5.190,-

Powered by Labrador CMS