Larvik Gitarfestival 2023 4Sound
Fredrik Westbye i Morgan Instruments viser frem en Morgan-gitar. Foto: Jan Røsholm

MORGAN MED EGNE GITARER

– Morgan-gitarene produserer vi selv, og Artifact-serien er vår egen, utviklet for 4Sound, sier Fredrik Westbye i Morgan Instrument Norge.

Publisert

– I tillegg til de egenproduserte Morgan-produktene representerer vi også flere agenturer, hvor ESP og Markbass kanskje er de mest kjente på gitar- og bass-siden, sier Fredrik Westbye.

Vi møter ham på Larvik gitarfestival den tredje helgen i mars, der 4Sound-kjeden står for salgsmessen.

Larvik Gitarfestival 2023 4Sound
Den australske gitaristen Frank Gambale (t. v.) signerte to av sine signaturgitarer fra Cort. Her med Morgan Instrument-eier Morgan Johnsen. Foto: Stian Sønsteng

Lokalisert i Bamble

– Morgan Instrument holder til i Stathelle i Telemark, der er vi ti ansatte med lidenskap for musikk, sier Westbye som er daglig leder i selskapet.

I tillegg til gitarene produserer de også kabler, stativer og bager.

– Vi har et stort utvalg av både rekvisita og instrumenter, sier Westbye.

Til Larvik gitarfestival har de tatt med seg et utvalg av Morgan, Artifact, samt noen modeller fra ESP.

Morgan Instrument representerer det japanske gitarmerket ESP. Foto: Jan Røsholm

– Morgan-gitarene har vi fra de aller rimeligste og opp til priser rundt 8.000-10.000 kroner. Målgruppen er både førstegangskjøperen og de mer profesjonelle, sier Westbye.

Artifact-serien er utviklet i samarbeid med 4Sound-kjeden, og består av elgitarer og elbasser.

– De ligger i den magiske prisklassen rundt 5-6.000 kroner, og er instrumenter av høy kvalitet. De vil derfor også være det perfekte utgangspunktet om man ønsker å videreutvikle gitaren, for eksempel ved å bytte pickups og så videre, sier Westbye.

Signaturgitarer

Morgan-gitarene finnes i ulike design og modeller. Foto: Jan Røsholm

Cort er et annet merke som distribueres av Morgan. Under Larvik gitarfestival var den australske gitaristen Frank Gambale en av artistene. Han har Cort som sitt merke, og signerte også to signaturmodeller under messen.

Det er klart det er viktig å ha kjente dyktige gitarister som markedsfører de produktene vi selger

– Det er klart det er viktig å ha kjente dyktige gitarister som markedsfører de produktene vi selger, sier Westbye.

ESP i alle prisklasser

Artifact-serien er utviklet for 4Sound-kjeden. Foto: Jan Røsholm

Morgan Instrument har det norske agenturet for ESP. Dette er et japansk merke som primært lager på elektriske gitarer og basser.

– ESP er et stort merke på verdensbasis, og vi tilbyr gitarer fra 4.000 kroner og opp til rundt 70.000 kroner, så det er noe for enhver smak og lommebok, sier Westbye.

Morgan Instrument opplevde som de fleste innen musikkbransjen gode tider under pandemien.

– Det er litt tøffere nå, med en del varer på lager ute i butikkene, men vi ser heldigvis at folk ofte er villige til å bruke penger på hobbyen sin, sier Westbye.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS