Larvik gitarfestival 4Sound
Magnus Olsson i Crafton med Meshuggahs signaturgitar Ibanez M80M, med ekstra lang skala. Pris: 19.500,- Foto: Jan Røsholm

EKSKLUSIVT FRA IBANEZ

– Vi har med eksklusive gitarer. Besøkende på en gitarmesse vil se noe spesielt; kule og eksklusive modeller man ikke ser i butikken hver dag.

Publisert

Det sier Magnus Olsson i Crafton Musik AB.

– Alle gitarene vi viser frem er 2023-modeller, og vi har flydd inn fire helt nye gitarer som aldri tidligere er vist i Europa, sier Olsson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på 4Sounds-kjedens publikumsmesse under Larvik gitarfestival den tredje helgen i mars. Crafton representerer det japanske gitarmerket Ibanez i Norge, Sverige og Danmark.

Steve ville hedre kona med å oppkalle sin nye gitarmodell etter henne

Signaturmodeller

– Den ene av de fire nyhetene er signaturgitaren til Steve Vai, som blant annet spilte her i Larvik for et par år siden, sier Olsson.

Gitaren han viser til er Ibanez PIA3761C-BLP.

– Det er litt morsomt at kona til Steve Vai er svensk, og heter Pia. Steve ville hedre kona med å oppkalle sin nye gitarmodell etter henne, sier Olsson.

Larvik gitarfestival 4Sound
Steve Vais signaturgitar. Modellen til venstre er den aller nyeste, Ibanez PIA3761C-BLP. Foto: Jan Røsholm

Prisen på Vais signaturgitar ligger på 39.000 kroner.

En av de andre nyhetene fra Ibanez, flydd inn spesielt til Larvik gitarfestival, er en modell i AZ-serien; AZ2407F-SDE.

– I utgangspunktet følger den AZ-estetikken og konseptet, men er blant annet utstyrt med et helt nytt mikrofonsett fra DiMarzio, sier Olsson.

Prisen på denne gitaren 29.000 kroner.

Lang skala for lave toner

Crafton hadde med ytterligere én signaturgitar fra Ibanez. Det er en 8-strengers gitar fra det svenske metalbandet Meshuggah, og har modellbetegnelse M80M. Det spesielle med denne gitaren er at den har ekstra lang skala.

Larvik gitarfestival 4sound
Martin Svensson med den nye AZ-modellen fra Ibanez. Pris: 29.000,- Foto: Jan Røsholm

– Dette er den eneste gitaren som fra grunnen er designet for å spille så lavt. Når man er nede på så lave toner som en lav F, må gitaren konstrueres på en annen måte enn bare å sette på to ekstra stenger på en standard gitar. En lengre skalalengde må til, og M80M har 29,4 tomers skala (747 mm), i motsetning til en normal gitar som har 25,5 tommer (648 mm) eller kortere, sier Olsson.

Prisen på M80M er 19.500 kroner.

– Modellen finnes også i en eksklusiv versjon med gjennomgående hals, den heter M8M, sier Olsson.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS