Salgssjef Dan Johnsen i Luthman Nordic i gitarrommet ved 4Sound Gjøvik med Gibson J-45 Original, til 29.000 kroner. Foto: Stian Sønsteng

TRADISJONELLE I NORGE

– Det er fantastisk å se mangfoldet av merker og varer i et stort og flott lokale. Dette er 4Sound virkelig gode på, sier Dan Johnsen i Luthman.

Publisert Sist oppdatert

Han er norsk salgssjef i Luthman Nordic, som har hovedkontor og lager i Rosersberg ved Arlanda nord for Stockholm i Sverige.

– Blant merkene vi representerer er Akai, Alto, Mackie, Gibson, Furch, Music Nomad, Savarez og GHS – med andre ord essensielle varer for at ting skal gå rundt i det daglige, sier Johnsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på åpningsdagen av nye 4Sound Gjøvik, den 27. mai.

4Sound er flinke til å følge med i tiden

– Det er naturlig for deg å ta turen hit?

– Absolutt. Det er ikke hver dag det åpner nye musikkforretninger, og 4Sound er flinke til å følge med i tiden og speile det som skjer, sier Johnsen.

Både 4Sound-kjeden i Norge og Luthman Nordic er selskap som reiste seg fra asken etter at selskapene Music Retail Holding og Music Retail Norway den 9. oktober 2019 gikk konkurs. Music Retail Holding AS eide Luthman SMTTS AB, og mye av porteføljen deres er overtatt av Luthman Nordic AB. I tillegg til hovedkontoret i Rosersberg har selskapet lokale salgssjefer i Norge, Danmark og Finland.

Autentisk

– Dere arbeider nordisk. Hvordan opplever du den norske musikkbransjen sammenlignet med de andre markedene?

– Norge skiller seg litt ut. Vi selger Furch og Gibson, som spiller på det autentiske, og dette er nordmenn veldig opptatt av. Gibson har fokus på nytenking og det tradisjonelle, hvorpå de forsvarer at de er verdens mest ikoniske gitarmerke. Du skal ikke langt sørover i Europa før mer moderne design og funksjoner er mer i fokus.

– Vi er altså mer tradisjonelle?

– Ja, vintage lyd og utseende er viktig for mange gitarister i Norge.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2021, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS