Styreleder Morgan Johnsen, driftssjef Magne Iversen og butikksjef Ronny Ødegaard på åpningsdagen ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng

SLETT INGEN ROCKEBULE

– Alle skal føle seg velkomne hos oss, både nybegynnere og godt etablerte musikere, sier driftssjef Magne Iversen i 4Sound og Gitarhuset.

Publisert Sist oppdatert

Vi møter ham på Gjøvik den 27. mai, der 4Sound åpner ny butikk på næringsområdet Kallerud, i samme bygg som Europris og Elektroimportøren. Bare 200-300 meter unna ligger Gjøvik musikkhandel, men hvis man skal videre til neste musikkbutikk må man enten til Oslo eller Trondheim.

Espen Narum (t. v.) ved 4Sound Gjøvik ekspederer kunder Marius Storbråten fra Ringsaker. Foto: Stian Sønsteng

– Musikerne har alltid funnet oss, uansett hvor vi har vært, men det at vi ligger bedre til gjør at vi også får nye kunder inn i butikkene, sier Magne Iversen til fagbladet Elektronikkbransjen.

4Sound Gjøvik har flyttet fra Strandgata i Gjøvik sentrum, opp til Kallerud. Ronny Ødegaard er tilbake som butikksjef, etter at han forlot bransjen da de tidligere 4Sound-eierne gikk konkurs i oktober 2019. Ødegaard var med da Musikkompaniet åpnet i Strandgata i 2003, da de i 2006 gikk de over til Musikkbørsen og da de i 2008 ble 4Sound. Også han tror de nye lokalene vil tiltrekke seg både flere og nye kunder.

Skummelt i Strandgata

– Det er mer luft rundt produktene her, og vi tror terskelen er lavere for en del kunder til å komme inn i butikken. De synes kanskje det var litt skummelt å komme inn i butikken vår i Strandgata, som mer fremsto som en mørk og trang rockebutikk. Her på Kallerud ser vi mer ut som butikker flest, det er lyst og god plass, og god anledning til å gå på oppdagelsesferd mellom avdelingene, sier Ødegaard.

De synes kanskje det var litt skummelt å komme inn i butikken vår i Strandgata

Han tror de vil få flere kunder som stikker innom den nye butikken bare for å kikke, enn de hadde i Strandgata.

– Her kan du komme inn med barnevogna, sier Ødegaard.

– Vi har sett det under koronatiden, at vi har fått en litt annen type kunder i butikkene våre, gjerne foreldre som kjøper et instrument eller et hjemmestudio, sier Iversen.

Per Nordengen (t. v.) og Mikael Romundstad i Polysonic Norge AS med Casiotone CT-300. Foto: Stian Sønsteng

Han mener det er viktig at de to nyeste butikkene i kjeden har god adkomst. Både Stavanger og Gjøvik, som har et butikkareal på henholdsvis 1.200 og 900 kvadratmeter, holder til i store og frittstående næringsbygg, sammen med et par andre butikker.

– Vi selger produkter som trenger mye plass, så rundt 1.000 kvadratmeter er passe størrelse, selvsagt avhengig av utformingen på lokalene, sier Iversen.

Destinasjonsbutikk

Han er driftssjef i de to kjedene Gitarhuset og 4Sound, som eies av GH4S Gitarhuset 4Sound Holding AS, og har egenhendig ledet oppussingsarbeidet i de nye butikklokalene på Gjøvik. Det meste av tiden har han vært der sammen med Morgan Johnsen, som i tillegg til å eie Morgan Instrument AS er medeier og styreleder i GH4S. Også Iversen er inne på eiersiden her.

Morgan Johnsen har brukt en gassbrenner på treverket ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng

– Etter at vi tok over er vareutvalget blitt mye bredere, og i de nye lokalene får vi dessuten plass til flere leverandører og merker, sier Johnsen.

– Hva betyr det for dere at det nettopp her på Gjøvik er to musikkforretninger, mens det ikke er noen på Lillehammer og Hamar?

– Vi mener det er en styrke, og ser Gjøvik musikkhandel som vår kollega. Folk vil nok dra hit langveisfra, og når de først er på Gjøvik besøker de nok begge butikkene. Vi sender gjerne kunder til Gjøvik musikkhandel, hvis de har noe vi ikke har, sier Johnsen.

Som nevnt har butikksjef Ødegaard vært ute fra bransjen siden høsten 2019.

– Hva er inntrykket ditt så lagt av den nye 4Sound-kjeden?

– Kjeden er drevet av folk med veldig god bransjekunnskap, som har vært i bransjen i årevis. Det er kanskje den største forskjellen, og er veldig positivt, sier han.

Iversen synes det er moro å åpne nye butikker.

– Vi føler at kundene setter pris på dette, og det blir dessuten lagt merke til både i Norge men også utenfor landets grenser. Vi har to varemerker, Gitarhuset og 4Sound, og det er en styrke, sier Iversen.

– Edwards er høykvalitetsgitarer produsert av ESP i Japan, med førsteklasses mikrofoner og elektronikk, sier Geir Kristoffersen ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng

Rendyrker konseptet

Butikken på Gjøvik har mye til felles med Stavanger, og Iversen sier det har funnet frem til et konsept de ønsker å rendyrke.

Her har Morgan gjort en kjempejobb med gassbrenneren sin

­– Det skal føles godt å komme inn i butikkene våre, og her har Morgan gjort en kjempejobb med gassbrenneren sin. Han bruker den på materialene vi henger strengeinstrumentene på, og dette gir et varmt og godt preg, smiler Iversen.

På Gjøvik er så godt som alle strengeinstrumentene samlet i ett rom. I tillegg har de som i Stavanger mange små demorom, der man kan få prøvd instrumenter og forsterkere.

4Sound Gjøvik har fire ansatte, men med åpningstider fra 10 til 20 er de på jakt etter flere.

– Både i Stavanger og her på Gjøvik ligger dere i større frittstående bygg i et næringsområde. Er det slik dere ønsker å være?

– Egentlig ønsker vi å komme litt ut fra bakgata, der vi er mer synlig for kundene. Vår bransje har et stort potensial nettopp når det gjelder å nå flere, sier Iversen.

– Det er viktig å tilpasse seg det lokale området. Musikkbransjen er i en kraftig endring, og det er viktig å gjøre de riktige valgene slik at kundene handler i butikk og ikke bare på nett. Man må ta vare på fagkunnskapen, samtidig som man drifter med lavest mulig kostnader. Dette er en viktig balansegang for oss, sier Johnsen.

I løpet av året vil selskaps- og eierstrukturen endres i GH4S, slik at 4Sound og Gitarhuset får de samme eierne.

4Sound Gjøvik holder til i samme bygg som Europris og Elektroimportøren. Foto: Stian Sønsteng
Strengeinstrumentene ved 4Sound Gjøvik er samlet i ett stort rom. Foto: Stian Sønsteng
Banjoer ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Magne Iversen er driftssjef i for Gitarhuset og 4Sound i Norge. Foto: Stian Sønsteng
4Sound Gjøvik har et bredt kazoo-sortiment. Foto: Stian Sønsteng
Strenger og tilbehør ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Kassa ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Velkommen til 4Sound Gjøvik! Foto: Stian Sønsteng
Roland har fått en sentral plassering ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Tilbehør ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Tangentveggen ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Noen banjoer, ukuleler og gitarer har fått plass ute i butikklokalene. Foto: Stian Sønsteng
Ett av demorommene ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Slagverk fra Gretch og symbaler ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
PA fra Yamaha ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
4Sound Gjøvik har en egen scene. Foto: Stian Sønsteng
Slagverkavdelingen ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Ukuleleveggen ved 4Sound Gjøvik. Foto: Stian Sønsteng
Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2021, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS