Telekomansvarlig for Lenovo Emea, Patrik Andersson, viser fram Smart Tab – nettbrettet som blir til en Amazon Alexa-assistent når du dokker det i den medfølgende høyttaleren. Foto: Marte Ottemo

FØRST MED 5G-PC

Lenovo lanserte en rekke nye produkter på Mobile World Congress, og sier de satser hardt på å bli førstemann ut med en 5G-PC.

Publisert

– Temaet på MWC er helt klart oppkoblethet. Det kommer stadig flere bærbare PCer med esim, og snart er det klart for 5G. Vi sikter på å bli første produsent som slipper en 5G-oppkoblet PC, og det kan hende det skjer allerede i år, sier telekomansvarlig for Lenovo Emea, Patrik Andersson, til fagbladet Elektronikkbransjen under MWC i februar. 

Ekstra lang batterilevetid

I høst kom Lenovo med sin første PC basert på chipsettet til Qualcomm, og Andersson sier vi kommer til å se flere modeller framover.

– Vi har alltid jobbet mye med Intel og AMD, og det gjør vi fortsatt, men Qualcomm bringer noen nye spennende tanker rundt oppkoblingsmuligheter. Og med bakgrunn fra nettbrett og mobiler er de vant med å lage strømgjerrige produkter, og vi ser nå mulighet for en batterilevetid på 22-24 timer på PCer, sier han.

Lenovo Smart Display er et av smarthjem-produktene selskapet håper å lansere i Norge i løpet av året. Foto: Marte Ottemo.

En av nyhetene Lenovo lanserer er fem nye modeller i ThinkPad-serien: T490s, T490, T590, X390 og X390 Yoga. Blant de viktigste nyhetene er at maskinene kommer «ThinkShutter», en fysisk blokkering av kameraet for de som er bekymret for å bli overvåket av hackere gjennom det innebygde webkameraet.         T490s, X390 og X390 Yoga kommer med siste Intel Wi-Fi 6 Gig+, og de har doble mikrofoner med fire meter radius. Hele T-serien får HDR-skjerm med Dolby Vision-støtte, og siste 8th Gen Intel Core-prosessorer

Vi har alltid jobbet mye med Intel og AMD, og det gjør vi fortsatt, men Qualcomm bringer noen nye spennende tanker rundt oppkoblingsmuligheter

Lenovo lanserer også nettbrettet Tab V7, et Android-brett med en 6,9 tommer stor skjerm og lang batterilevetid. Enda mer spennende er kanskje Lenovo Smart Tab P10, et ti tommer stort nettbrett som kommer med en høyttaler-dokk som forandrer hele brettet til en Amazon Alexa-dings.

– Nå kommer også smarte nettbrett. Ofte bruker man ikke nettbrettet sitt så mye hjemme, så vi har utviklet en dokking med høyttaler som lar deg bruke Smart Tab som et Amazon Alexa-produkt, sier Andersson.

– Kommer dette også til det nordiske markedet?

– Vi avventer språkstøtten, men vi tror det skjer i løpet av året. Vi ser av salget i Europa at det er stor interesse for disse produktene, sier han.

– Hvordan er nettbrett-markedet i Norden for tiden?

– Trenden er at det selges flere nettbrett i 10-tommers-størrelsen, der 7-8-tommer tidligere var mest vanlige. Markedet er ganske stabilt, men vi ser at snittprisen faller, sier han.

Hjemme-PC med designfokus

Lenovo lanserer også nye Windows 10 IdeaPad og IdeaCentre PCer for hverdagsforbrukere.

Lenovo kom med en rekke nyheter i sin IdeaPad-serie. Foto: Marte Ottemo.

IdeaPad S540 er en tynn laptop med høy ytelse og lengre batteritid, og kommer i 14 eller 15 tommer. Den nye maskinen kan fås med 8th Gen Intel Core i7 prosessor med Nvidia GeForce MX250 GPUs eller opptil AMD Ryzen 7 3700U mobil prosessor med Radeon RX Vega 10-grafikk. Maskinen har 12 timer batterikapasitet, og støtter hurtiglading som gir deg to timer strøm på 15 minutter.

IdeaPad S340 er den smarte lillebroren til IdeaPad S540. Den har enda slankere og lettere design og kommer i flere farger. Maskinen kan fås med 8th Gen Intel Core i7-8565U prosessor og Nvidia GeForce MX250 GPUs eller opptil AMD Ryzen 7 3700U mobil prosessor med Radeon RX Vega 10-grafikk.

IdeaPad S340 støtter både Amazon Alexa og Microsoft Cortana AI. Maskinen er tilgjengelig som 14 og 15 tommer.

IdeaPad C340 2-i-1 er en hybridmaskin med pennestøtte på utvalgte modeller, og kommer i 14 og 15 tommer.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Lenovo lanserer også IdeaCentre AIO A340 alt-i-ett desktop, en hjemme-PC med fokus på design. AIO A340 kommer som med 22 og 24 tommer Full HD-skjerm.

Powered by Labrador CMS