Produktspesialist Björn Parnitzke i Netgear viser fram selskapets nye 5G Mobile Hotspot. Foto: Marte Ottemo

5G-RUTER FRA NETGEAR

Netgear tar steget inn i 5G-verdenen med sin nye mobile ruter, men kommer også med nye Wi-Fi 6-rutere.

Publisert

Nighthawk 5G Mobile Hotspot skal være verdens første i sitt slag, og lanseres først eksklusivt i samarbeid med AT&T, under februars Mobile World Congress

– MWC handler om 5G, og vi viser fram vår nye 5G mobile ruter. Dette er det første produktet i sitt slag på markedet, og dette er en spesialutgave for AT&T, sier produktspesialist Björn Parnitzke til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier at ruteren vil være tilgjengelig i Europa i slutten av året eller begynnelsen av 2020.

De nyeste gamingruterne fra Nighthawk har ikke lengre antenner som peker i alle retninger, i stedet minner designet mer om et futuristisk kampfly. Foto: Marte Ottemo.

Reisende i målgruppen

– Prisen er ikke klar ennå, men vi tror den vil havne rundt 300 euro, sier produktspesialisten.

– Hvem er målgruppen for denne typen produkt?

– Den er ganske bred. På den ene siden har du folk som reiser mye i jobben og som ikke vil bruke sin mobil som hotspot for PCen og nettbrettet hele tiden. Vår løsning takler opp til 20 enheter om gangen. På den andre siden har du kanskje familier som er på reise, hvor bare én har et sim-kort som støtter roaming i EU. Da kan han sette det i vårt hotspot, og resten av familien kan se Netflix og surfe på dette, sier Parnitzke.

MWC handler om 5G, og vi viser fram vår nye 5G mobile ruter. Dette er det første produktet i sitt slag på markedet

Netgear viser også fram sin M2 Mobile Router, med støtte for dagens 4G-nettverk.

– M2 støtter også oppkobling av opp til 20 enheter samtidig, og er raskere enn forgjengeren med Gigabit Class LTE-støtte som gir nedlastingshastigheter opptil to gigabyte. Den har også en SD-kort-slot som lar deg bruke den som en mediahub, sier Parnitzke.

Neste generasjon trådløst

Netgear viser også fram sine nye Wi-Fi 6-rutere, under både Orbi- og Nighthawk-merkevarene.

Netgears nye Wi-Fi 6-støttede Orbi-rutere kommer i salg til høsten, og har fått et oppgradert design. Foto: Marte Ottemo.

– Orbi RBK152 er prosjektnavnet på de nye Wi-Fi 6-ruterne, og de vil komme på markedet i september. Vi har gått for et nytt design, med en mer eksklusiv, høyende glossy look, sier Parnitzke.

Også gaming-ruterne i Nighthawk-familien har fått en designoppgradering, i stedet for separate antenner er ruteren nå strømlinjeformet.

– Her er produktene på markedet allerede, og vi har en ganske bred portefølje, fra innstegsmodeller til virkelig høyende, sofistikerte enheter, sier produktspesialisten.


Hva er Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6 er den nye standarden for trådløse nettverk. Der 802.11ac-standarden har en teoretisk toppfart på 1300 Mbps blir denne mellom fire og ti ganger høyere med Wi-Fi 6.

Det vil blant annet muliggjøre strømming av 8K-innhold, dersom båndbredden på internett-tilgangen din er høy nok.

WiFi 6 vil bruke både 2,4 GHz og 5 GHz-frekvensbåndene samtidig. Spesielt er den nye standarden designet for å håndtere flere samtidig påkoblede enheter bedre, så om du har mange enheter som er koblet på hjemme, eller befinner deg på et offentlig sted med trådløst nett, vil ytelsen for hver enkelt bli mye bedre.

En ny funksjon kalles «target wake time». Denne gir ruteren anledning til å instruere andre enheter om at de kan slå av radioen og når den neste dataoverføringen vil skje, slik at den blir slått på igjen til det. Det vil kunne gi besparelser på batteritiden på dingsene dine.

 

 

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS