OnePlus Nord CE 3 Lite 5G kommer i en knæsj lime-farge, eller en mer nedtonet grå variant. Foto: OnePlus

RIMELIG KRAFTIG FRA ONEPLUS

OnePlus lanserer sin siste modell i den rimeligere prisklassen, og avslører også nye ørepropper og selskapets første nettbrett i Norge.

Publisert

Med OnePlus Nord CE 3 Lite 5G viderefører kineserne Nord-serien, og modellen har fått flere forbedringer fra forgjengeren.

– Vi har tatt flere av funksjonene fra vår nylanserte toppmodell OnePlus 11 inn i Nord CE 3 Lite, sier Marie Dam Feldborg, nordisk markedsdirektør, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Den nye modellen er utstyrt med et Qualcomm Snapdragon 695 5G-chipset, et 108 megapikslers hovedkamera, 5000mAh batterikapasitet, med ultrarask 67 watts lading.

Produktsjef Martin West og nordisk markedsdirektør Marie Dam Feldberg viser fram OnePlus’ nyeste tilskudd i Nord-serien. Foto: Marte Ottemo

Tar vare på batteriet

– Nå tar vi vårt fokus på batterihelse inn i Nord-serien, og sørger for at folk kan beholde mobilen sin lengre. Vi leverer to års Android-oppdatering og tre års sikkerhetsoppdateringer til vår nye OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, sier Martin West, nordisk produktsjef.

Han forteller at OnePlus bruker kunstig intelligens for å lære brukerens lade-mønster, og bruker informasjonen til å lade med minst mulig belastning på det 5000 mAhs store batteriet. 12 temperatursensorer og en dedikert chip skal sikre at batteriet holder seg kjølig.

– Du lader nå telefonen superraskt med vår 67W Supervooc-lader, fra 0 til 80 prosent på 30 minutter, som gir nok strøm til å komme gjennom en hel dag og mer, sier West.

Vi har tatt flere av funksjonene fra vår nylanserte toppmodell OnePlus 11 inn i Nord CE 3 Lite

OnePlus-smarttelefonen har også fått et oppgradert kamerasystem, med 108 megapiksler i hovedkameraet, tre ganger tapsfri zoom, et to megapikslers dybdehjelpekamera og et 16 megapikslers frontkamera.

– Dette er første gang vi har et 108 megapikslers kamera i en Nord-telefon, og i tillegg kommer sensoren på 1/1.67 tommer, sier produktdirektøren.

Også programvaren for kameraet er forbedret, blant annet med bokeh-funksjon på portrettmodus.

Smarttelefonen er kommer med OnePlus’ nye brukergrensesnitt OxygenOS 13.1. Blant nyhetene i siste oppdatering er at brukere raskt får tilgang til spillene sine med Quick Startup, og unngå distraksjoner når Game Focus Mode er slått på, mens GPA Frame Stabilizer skal redusere effektivt systemforsinkelse.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G har et dobbelt høyttalersystem og et volumnivå som kan økes opp til 200 prosent. Den kommer også med en 3,5 mm hodetelefonkontakt for de som foretrekker kablede øretelefoner eller hodetelefoner.

Skjermen er 6,72 tommer stor, med FDH-oppløsning og 120Hz oppfriskningsrate, og koster 3.900 kroner i butikk.

OnePlus Pad er det første nettbrettet selskapet lanserer i Norden. Foto: OnePlus

Nettbrett for første gang

OnePlus lanserer samtidig sine nye Nord Buds 2 til 790 kroner. Øreproppene har aktiv støykansellering, to mikrofoner og 12,4 mm drivere. De støtter Dolby Atmos og Dirac Audio tuner, og også her satser OnePlus på kjapp lading.

– 10 minutter lading gir fem timers bruk uten støykansellering, så om du har glemt å lade proppene før treningsturen er det ikke lengre noe problem, sier West.

Siste produkt på lanseringslisten er nettbrettet OnePlus Pad, det første nettbrettet selskapet lanserer her på berget.

Nettbrettet har et sentrert kamera for bedre videokonferanser, og det som ifølge selskapet selv er første gang på et nettbrett et buet 2,5D glass.

OnePlus Pad drives av det nyeste Dimensity 9000-chip-settet, den første mobilbrikken med en Cortex-X2-kjerne med en hastighet på opptil 3.05 GHz. Chipsettet er basert på Arms V9-arkitektur.

Nettbrettet kommer også med opptil 12 GB RAM og RAM-Vita som lar brukerne holde 24 separate apper åpne samtidig.

På batterisiden har det et 9510 mAh batteri som skal sikre over 14,5 timers videovisning og en måneds standby-levetid. OnePlus Pad støtter også 67 watt Supervooc-lading, som gir fullt batteri på 80 minutters lading.

Powered by Labrador CMS