Angelica Davila og Jason Chen viser Acer ConceptD 9, med niende generasjon Intel Core i9-prosessor. Foto: Stian Sønsteng

VISER DATAKREFTER MED NYTT KONSEPT

– Vi ser at mange bruker våre spillmaskiner til oppgaver som krever mye datakraft. ConceptD er vårt svar på dette, sier Acers toppsjef Jason Chen.

Publisert Sist oppdatert

Acer kommer med oppdaterte og kraftigere spillmaskiner, chromebooks og PCer, og den helt nye ConceptD-serien for profesjonelle og kreative, der de ønsker å tilby krevende brukere det beste når det gjelder ytelse og spesifikasjoner.

– I år skal det handle mye om kreativitet. Vi har arbeidet med hvordan vi skal løse utfordringene med kjøling, vi har gått dypt ned i designet på våre produkter, og vi har fokusert på hvordan vi skal gi den beste brukeropplevelsen, sier Acers toppsjef Jason Chen.

Acers globale pressekonferanse den 11. april ble arrangert i Duggal Greenhouse, en ombygd maskinfabrikk ved et skipsverft i Brooklyn i New York. Foto: Stian Sønsteng.

Han står på scenen torsdag 11. april klokken 17 norsk tid, på selskapets globale pressekonferanse. Stedet er Duggal Greenhouse, en ombygd maskinfabrikk ved et skipsverft i Brooklyn i New York, og reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av Acer.

Mer om ConceptD lenger ned i artikkelen. Først skal det handle om Acers chromebooks.

Et godt eksempel på hva vi har gjort er våre chromebooks, som vi har levert 13 millioner enheter av, noe som gjør oss til verdens største leverandør i kategorien

– Et godt eksempel på hva vi har gjort er våre chromebooks, som vi har levert 13 millioner enheter av, noe som gjør oss til verdens største leverandør i kategorien. En av årsakene til dette er bruken av Chromebook i skoleverket, sier Chen, og kommer med selskapets første nyhet under arrangementet: Chromebook 715.

Chromebook 715

Denne er rettet mot forretningsmarkedet, har sjassi i aluminium, og et numerisk tastatur.

Eric Ackerson (t. v.) og Jason Chen med nye Acer Chromebook 715. Foto: Stian Sønsteng.

– Når det gjelder sikkerhet, har Chromebook 715 fingeravtrykkleser som både gjør den sikker, men også enkel å logge seg på. Den er slank, stilig og kraftfull, sier Eric Ackerson i Acer.

Chromebook 715 kommer i fire prosessor-versjoner, der den kraftigste er åttende generasjon Intel Core i3 8130U. 715 har en 15,6 tommers full HD-skjerm, mens 714 har 14-tommers skjerm.

Oppdatert: Priser og tid for når produktene kommer i handelen i Norge er lagt inn der dette er tilgjengelig.

TravelMate P6

Acer TravelMate P6 er 16,6 mm tynn og veier 1,1 kilo. Batteritid på 20 timer med hurtiglading.

– De senere årene har vi laget tynnere, lettere og kraftigere PCer. TravelMate P6 er den nye kronjuvelen, med magnesiumsjassis, mye kraft og hele 20 timers batteritid. På 45 minutter lader du batteriet 50 prosent, på to timer lades hele. Denne har også fingeravtrykkleser, er tynn, lett og kan brukes hele dagen på én lading, sier Ackerson.

TravelMate P6 kjører på Windows 10, kommer i fire prosessor-versjoner med åttende generasjon Intel Core, opp til i7 8567U. Minnet er på opp til 1TB, vekten fra 1,1 kilo, og full HD-skjermen er på 14 tommer.

Kegan Kennedy (t. v.) og Jason Chen med den helt nye Predator Helios 700, med tastaturet HyperDrift som trekkes mot brukeren og skal bedre luftstrømmen slik at datamaskinene holdes kald og dermed støyer mindre. Pris: 25.500,- Foto: Stian Sønsteng.

Spilltopp i 24 land

– Vi har gjort mye innen gaming, og har i dag flere nyheter, sier Chen og ønsker Acer-kollega Kegan Kennedy velkommen inn på scenen.

– Vi er nummer én eller to i 24 land innen spill-PCer, deltar i mange esport-turneringer, og har samarbeidet nært med Intel. I Asia Pasific Predator League deltok lag fra 16 land, enkelte hadde til og med sine egne cheerleaders, sier Kennedy.

Jason Chen med Predator CG7-skjermen. Foto: Stian Sønsteng.

Han og Chen trekker frem den bærbare spillmaskinen Nitro 5, og sier serien alltid har betydd mye for Acer.

Nitro 7 og Predator CG7

– Det var på tide å fornye denne, og nå kommer Nitro 7. Den er 19,9 mm tynn, i aluminum, med en 144Hz/3ms-skjerm og niende generasjon Intel Core-prosessor. Vi kan ikke vente på at spillere verden over kan ta med spillingen på farten med denne, sier Kennedy.

Nitro 7 kjører på Windows 10 Home, har 15,6 tommers full HD-skjerm med IPS og veier 2,5 kilo.

I Predator-serien kommer Acer med en ny monitor, CG7 (CG437K), på 43 tommer.

Den oppdaterte og mer kompakte Predator Orion 5000 har Intels niende generasjon Core i9-prosessorer med Z390-brikkesett, Nvidia GeForce RTX 2080 grafikkort, Dragon 2,5 Gigabit Ethernet.

– Vi har fått førsteklasses tilbakemeldinger og tester på våre Predator-produkter. Hvis du har den kraftigste spillmaskinen, må du også ha en tilsvarende skjerm, sier Chen og viser frem CG7.

Helios 700

I Predator-serien etterfølges den bærbare spillmaskinen Helios 300 nå av Helios 700.

Steve Long (t. v.) i Intel sier (ikke uventet) at deres nye i9-prosessor vil bli tidenes raskeste. Her sammen med Jason Chang i Acer. Foto: Stian Sønsteng.

– Helios 300 har vært en stor suksess, der vi har tatt ytelsen til nye nivå med ekstreme ytelser. Dette har vært den den perfekte bærbare spillmaskinen, og nå er Helios 700 vår nye flaggskipmodell, sier Kennedy.

Han og Chen viser hvordan man med HyperDrift-løsningen, der tastatur og berøringsplate trekkes frem, oppnår at luftstrømmen bedres og datamaskinene lettere holdes kald og dermed støyer mindre.

Prosessoren er niende generasjon Intel Core i9, opp til Nvidia GeForce RTX 2080 GPU, og opp til 64GB DDR4-minne. Helios 700 kommer i handelen i begynnelsen av juni. Pris: 25.000,-

Den redesignede Predator Helios 300 i midtsegmentet for bærbare spillmaskiner har fått et helt nytt utseende, og opp til niende generasjon Intel Core i7-prosessor. Grafikkortet er Nvidia GeForce RTX 2070, 2060 eller seneste GTX. I handelen i slutten av mai. Pris: 13.800,-.

Intel Core i9

Chen ønsker inn på scenen Steve Long, som er visepresident i salgs- og marketinggruppen i Intel.

– Vi har vært partnere i lang tid, og har utviklet økosystemet sammen. En nyhet vi er glade for å presentere, er at Acer nå har inngått en tre års sponsoravtale med Intel Extreme Masters-turneringen, sier Long.

Michael Birkin (t .v.) i KYU Collective og Jason Chen i Acer. Foto: Stian Sønsteng.

Han sier Acer er raskt ute, også når det gjelder de nye i9-prosessorene, og avslører litt om hva som kommer fra Intel.

– Vi kommer med tidenes raskeste prosessor, der du får ytelsen til en stasjonær maskin i bærbare maskiner. Dette handler om mer enn ytelsen i selve prosessoren, men også om trådløshet, wifi 6, og best av alt overklokking-kapasiteten. Dette gir en unik ytelse i bærbare spillmaskiner, sier Long.

15 prosent av våre gaming-PC er ikke brukt til spilling, men av folk som trenger maskinkraften, og det er nettopp dette produktene i ConceptD-serien tilbyr

ConceptD

På scenen trekker Acers toppsjef Jason Chang pusten, før han skal komme med dagens største nyhet fra selskapet.

Angelica Davila med ConceptD CP7-monitoren. Foto: Stian Sønsteng.

– Vi har vært gjennom utdanning, forretningsmaskiner og spillprodukter. Hva er det neste? Vi har på få år bygd opp en forretning innen spillmaskiner på én milliard dollar. Rundt halvparten av brukerne benytter disse maskinene også til andre ting, gjerne profesjonelt, og 15 prosent bruker dem ikke til spill i det hele tatt. Dette forteller oss at det er mange som trenger ytelsen, men som ikke har hatt noe annet valg enn å kjøpe en spillmaskin, sier Chen.

Han lanserer navnet på selskapets nye serie; ConceptD, og får administrerende direktør Michael Birkin i selskapet KYU Collective inn på scenen.

– Hva vil du si i forbindelse med vår nye serie med livsstilsprodukter for de kreative? spør Chen.

– Dette er et økosystem, der det er viktig å gi kundene en lovnad om hva de kan forvente. En av årsakene til at mange elsker Acer, er at de gjennom år har laget teknologi for de fleste, ikke for de få. Etter det jeg forstår tar ConceptD selskapet tilbake til utgangspunktet, der de ikke bare gir folk produktene de ønsker, men også et bedre liv. Jeg tror ConceptD vil gjøre store ting for selskapet, sier Birkin.

John Miedema (f. h.) og Ekaterina Bakhbava i Acer viser de nordiske journalistene Albert Mørk (Pixel.tv), John Alex Hvidlykke (Lyd & Bilde), Rasmus Udsholt (Komputer For Alle) og Aleksi Herttua (Tekniikan Maailma) den nye ConceptD 9. Foto: Stian Sønsteng.

Med seg til å presentere ConceptD får Chen med seg Acer-kollega Angelica Davila.

ConceptD 9

– ConceptD kommer på toppen av alt vi allerede har gjort, med presisjon, stillegående maskiner, og en ytelse som er beregnet på kreativt arbeid.

ConceptD 9 er vår første kreative bærbare datamaskin, og den kommer med en penn. Med vår Ezel Aero-hengsling er det mulig å flippe skjermen frem og tilbake, noe som gjør det mulig å vise innhold men også gjør det lettere å arbeide sammen. 4K-skjermen på 17,3 tommer har en lysstyrke på 400 nits, den er Pantone-validert og har en DeltaE-verdi på 0,7, sier Angelica Davila.

Hun forklarer DeltaE-skalaen slik.

– Er verdien mindre enn tre, kan folk flest se forskjellen på fargene. Er den mindre enn én, slik som på ConceptD 9, er de færreste i stand til å se forskjellen på fargene. Fargegjengivelsen er eksakt, og dette er noe som er viktig for kreative brukere, sier Davila.

Acer ConceptD 7 har niende generasjon Intel Core i7-prosessor og Nvidia GeForce RTX 2080 grafikkort. 17,9 mm tykkelse, vekten er 2,1 kilo. 15,6-tommers 4K-skjerm.

I D9 sitter en niende generasjon Intel Core i9-prosessor, internminnet er på inntil 32GB DDR4, minnet er på inntil 1TB, og vekten er 4,1 kilo. Lydnivået er lavere enn 40dB.

– Mens spillere ofte har mye støy rundt seg, ønsker kreative folk gjerne å ha det stille, sier Chen.

John Miedema i Acer EMEA forklarer etter lanseringen at det er mulig å velge om maskinene skal arbeide for full kraft på alle områder, eller om man ønsker å ha dem mest mulig stillegående.

– I hvilken grad tror du brukerne benytter seg av denne muligheten?

– I kanskje 90 prosent av tilfellene gjør de kanskje ikke det, men dette er en viktig funksjon for dem som kjenner til og ønsker den, sier Miedema til fagbladet Elektronikkbransjen.

ConceptD 7 og 5

Tilbake til selve lanseringen, og det som skjer på scenen:

ConceptD OJO er det Acer kaller «Windows Mixed Reality Headset for Creators», med en oppløsning på 4.320x2.160.

– Mens D9 står for highend, er ConceptD 7 en tynn og lett bærbar maskin, men likevel kraftig nok for videoproduksjon. D5 er den tynneste og letteste av våre kreative bærbare datamaksiner, sier Davila.

På den stasjonære siden, lanserer Acer to ConceptD-modeller.

– D500 er har Nvidias Quadro RTX 4000 grafikkort, og kan rendre 3D. Toppen av sjassiet er i tre, med innebygd trådløs lading, og støynivået er på 40dB, sier Davila.

Stasjonære og skjermer

Nordisk PR-sjef Ekaterina Bakhbava med den stasjonære maskinen ConceptD 500 og monitoren CP7271K. Foto: Stian Sønsteng.

D500 kommer med prosessorer opp til niende generasjon Intel Core i9-9900K, og minnet er opp til 2TB.

– D900 er en kraftstasjon, perfekt for simulering og rendring, med et RTX 6000-grafikkort. Det er mulig å fly mellom ulike prosjekter, med et internminne opp til 192GB DDR4-2666MHz, sier Davila.

Prosessoren her er en Dual Intel Xeon Gold 6148.

Acer kommer også med to 4K-monitorer i ConceptD-serien.

– CP7 på 27 tommer er vår monitor for profesjonell bruk, og med HFR (High Frame Rate) unngår man ghosing. CM7 på 32 tommer er for trykk og grafiske designere, med 1152 lokale dimmesoner kan man vise veldig lyssterke og mørke felter samtidig, sier Angelica Davila.

Acer ConceptD OJO er et hodesett som er en kombinasjon av VR og mixed reality.

– Vi har samarbeidet med Autodesk, PISquare og Dassault Systems om dette, sier Davila.

Ekaterina Bakhbava er norddisk PR-sjef i Acer.

– Det er alltid viktig for Acer å ligge i forkant, at vi har produkter forbrukerne etterspør. 15 prosent av våre gaming-PC er ikke brukt til spilling, men av folk som trenger maskinkraften, og det er nettopp dette produktene i ConceptD-serien tilbyr. Med disse kan man ta kreativiteten til neste nivå, og aktuelle kunder er designere, arkitekter, ingeniører og filmskapere, sier Bakhbava.

Powered by Labrador CMS