360 GRADERS ACTION

Med sitt Kodak Pixpro 360 skal britiske JK Imaging inn og ta sin del av videokameramarkedet i Norge, med verdens første action-kamera som kan filme i 360 grader.

Publisert Sist oppdatert

Mens store deler av landet hadde tatt påskeferie, samlet JK Imaging nordiske journalister til lansering av selskapets nye Kodak Pixpro SP360 action-kamera i Oslo.

Det britiske selskapet har inngått en avtale med Kodak om å bruke selskapets merkevare til å framstille og selge ulike fotoprodukter.

– Vi produserer og selger blant annet digitalkamera, videokamera, pico-projektorer, laser-måler og riflekikkerter, sier Austin Kazami, sjef for JK Imaging.

Vi jobber alltid direkte mot forhandlerne, med unntak av noen få land hvor språkbarrierer gjør at vi må ha lokal hjelp

Først med 360

Selskapet ble stiftet i 2012, og har hovedkontor i London. For å produsere sine produkter har inngått et partnerskap med Asia Optical, en av verdens største OEM-produsenter av optiske produkter og komponenter.

Under sin presentasjon i Oslo viste markedssjef i JK Imagin, Mariame Cisse, fram blant annet selskapets Astro Zoom- og Friendly Zoom-serie av kamera, samt løse objektiv for smarttelefoner. Men det er foreløpig kun SP360 som kommer på det norske markedet.

Med Kodaks action-kamera kan du filme i 360 grader og full HD, med kameraet som kun veier 103 gram. Det har også 214 graders vidvinkel, og lar deg dermed filme i flere ulike modus.

– Dette er verdens første action-kamera som lar deg filme i 360 grader, sier Cisse.

Kameraet ble annonsert i november i fjor, og kommer altså nå til de nordiske landene. Timingen er god, både YouTube og Facebook har nylig sagt de skal støtte 360 graders avspilling.

Pixpro SP360 er trådløs og kommuniserer med nettbrett og smartmobiler som kjører Android og iOS, og man kan fjernstyre kamerafunksjonene fra mobilen. Du kan selv velge hvordan SP360 skal ta opp video, i 360 grader panorama, globusmodus, halvkule eller ring, men det er også mulig å filme foran og bak deg samtidig.

Mer enn action

Bildebrikken gir deg 16 megapiksler stillbilder, eller 10 Mp bilder hvis man skyter raske serier på 10 bilder/s. Det er naturligvis vanntett når det er montert i undervannshus, men tåler regn, snø og kulde ned til 10 minusgrader uten beskyttelse.

– Vi lanserte SP360 som et rent action-kamera, men det kan brukes til mye mer – for eksempel som dashbordkamera, videokonferanse og sikkerhet. Kameraet kan ta opp i loop, og har også en bevegelssensor. Dermed kan du følge med på mobilen eller nettbrettet hva som skjer utenfor døren, alt med ett kamera, sier Kazami.

Han sier selskapet allerede har fått på plass en avtale med Expert, og jobber nå videre med andre kjeder.

– Jobber JK Imaging via distributører her i Norge, eller har dere direkte kontakt med forhandlerne?

– Vi jobber alltid direkte mot forhandlerne, med unntak av noen få land hvor språkbarrierer gjør at vi må ha lokal hjelp, sier Kazami.

Det er en noe oppdatert versjon av SP360 som kommer til Norge. Kameraet har blant annet fått en ny, flat film-modus etter påtrykk fra brukerne, og bedre bildestabilisering.

I motsetning til mange av konkurrentene har JK Imaging valgt å legge ved hele 18 ulike festeanordninger i pakken når man kjøper SP360. Prisen er ventet å ligge rundt 3.500 kroner.

Powered by Labrador CMS