Adobe Photoshop Lightroom 5

Pressemelding fra Adobe 10. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Adobe slipper Lightroom 5

I dag kan alle få tilgang til den nye versjonen av Adobes kjente bilderedigeringsprogram, Lightroom 5. Nye funskjoner er blant annet Avanced healing brush og automatisk horisont-gjenoppretting. Programvaren er tilgjengelig for både Mac og Windows via Adobe Creative Cloud.

Adobe har gode nyheter til alle fotoentusiaster og profesjonelle fotografer.  I dag lanseres redigeringsverktøyet Lightroom 5. Nyhetene inkluderer en Advanced healing brush for å fjerne feil og distraherende elementer. Man kan også gjenopprette horisontlinjen i et skjevt bilde med et opprettingsverktøy som automatisk analyserer og tilpasser de horisontale linjene i et bilde. En funksjon som kunne forbedret mange ellers gode feriebilder gjennom tidene. Lanseringen av endelig versjon følger en to måneders betaperiode der fotografer verden over har kunnet prøve de nye funksjonene og bidra til endringer og forbedringer.

”Nå kan alle få adgang til nye Lightroom. Vi har brukt noen måneder på forbederinger utfra brukernes respons på betaversjonen, og er veldig fornøyd med resultatet. Dette har gjort at vi nå kan presentere en sterk løsning for både fotoentusiaster og profesjonelle fotografer,” sier Mariah Andén, Adobes nordiske marketingsjef for Digital Media.

En annen nyhet som også var i betaversjonen, er et slideshow der man kan kombinere bilder og video i HD-kvalitet. I tillegg medfølger et radial gradient-verktøy til utforming av vignett-effekter, og en ny preview-funksjon som gjør det mulig å redigere bilder uten å jobbe i selve RAW-filen. Så snart man er online igjen opdateres alle relevante metadata og rettelser automatisk til bildet. Sist men ikke minst åpner en opdatering av bokmodulen enda flere muligheter for å designe og printe personlige bøker med favorittbilder.

Pris og tilgjengelighet

Adobe Photoshop Lightroom 5 kan lastes ned for både Windows og MAC OS på Adobe.no. Mer informasjon og oppdaterte priser for nedlasting, oppgradering og  og DVD-versjoner påhttp://www.adobe.com/no/products/photoshop-lightroom.html Lightroom 5 er også tilgjengelig for alle medlemmer av Adobe Creative Cloud, som kan teste programmet gratis i en måned.

Powered by Labrador CMS