
AUTODOSERING FRA AEG
– Det har ligget i kortene at vi kommer med autodosering i våre vaskemaskiner, og nå kommer vi med et veldig godt produkt.
Det sier nøkkelkundesjef Vegard Meen i Electrolux, som under PowerUp er representert med varemerket AEG.
– Flere modeller vil ha AutoDose, og vi har veldig mange smarte funksjoner som utnytter potensialet gjennom en app, sier Meen.
Under Powers hvitevaresamling på X Meeting Point på Hellerudsletta i slutten av april, er det han som leder kurset hos AEG.
– Enkelte konkurrenter har hatt dette i årevis. Har dere gjort noe annerledes?
– Det har vi, og det handler blant annet om hvordan vi har bygd opp selve såpekammeret. Her har vi fire kammer, og i appen kan man individuelt justere disse, og få full fleksibilitet – samtidig er enheten veldig enkel å rengjøre, sier Meen.

Han demonstrerer at såpebeholderen i AEGs vaskemaskin har to manuelle kamre.
Wifi
– Disse kan brukes til forvask, flekkfjerning og spesialmiddel for eksempel for ull og silke. Når det gjelder kamrene for autodosering har vi to av disse. Hvis du ønsker å gjøre det veldig enkelt, er det kun å fylle opp disse to med vaskemiddel og skyllemiddel, og maskinen gjør resten. Men, man kan også utnytte potensialet som ligger i at maskinen er utstyrt med wifi, og gjennom en app kople disse kamrene sammen til ett stort kammer. Eller, hvis man ikke ønsker å bruke skyllemiddel, kan man ha vaskemiddel for farget tøy i det ene og hvitt tøy i det andre, sier Meen.
Her har vi fire kammer, og i appen kan man individuelt justere disse, og få full fleksibilitet
Hvis man ønsker å endre standardoppsettet for såpe og skyllemiddel, må dette gjøres via appen.
– Her kan man benytte flytende såpe og skyllemiddel fra en hvilken som helst leverandør, sier Meen.
Modellen AEG L8FQS er klar for handelen i mai. De øvrige vil komme i løpet av sensommeren.
Termometer til platetoppen

På PowerUp viser AEG en annen nyvinning; en matsensor plassert i en kjele fylt med vann for tilberedning med sous-vide.

– Denne fungerer omtrent som et steketermometer, men er koplet til vår SensePro-platetopp, og viser til enhver tid kjernetemperaturen i maten. I betjeningspanelet på platetoppen har du ulike program, med mulighet til å velge for eksempel fisk eller kylling. Termometeret setter du inn i matvaren, du velger hvilken kjernetemperatur du ønsker, og platetoppen varsler når riktig kjernetemperatur er oppnådd. Denne kan også brukes til sous-vide, der du styrer temperaturen med en nøyaktighet på én grad. Dermed kan man vakuumere maten, legge det i en kjele fylt med vann, så har du full kontroll på temperaturen via matsensoren, sier Meen.