Vegard Meen i AEG viser selskapets første vaskemaskin med autodosering, der man i tillegg til to hovedkamre har to rom til spesialmidler. Foto: Stian Sønsteng

AUTODOSERING FRA AEG

– Det har ligget i kortene at vi kommer med autodosering i våre vaskemaskiner, og nå kommer vi med et veldig godt produkt.

Publisert

Det sier nøkkelkundesjef Vegard Meen i Electrolux, som under PowerUp er representert med varemerket AEG.

– Flere modeller vil ha AutoDose, og vi har veldig mange smarte funksjoner som utnytter potensialet gjennom en app, sier Meen.

Under Powers hvitevaresamling på X Meeting Point på Hellerudsletta i slutten av april, er det han som leder kurset hos AEG.

– Enkelte konkurrenter har hatt dette i årevis. Har dere gjort noe annerledes?

– Det har vi, og det handler blant annet om hvordan vi har bygd opp selve såpekammeret. Her har vi fire kammer, og i appen kan man individuelt justere disse, og få full fleksibilitet – samtidig er enheten veldig enkel å rengjøre, sier Meen.

Richard Mathisen (f. v.), Lars Petter Halvorsen, Lena Ekhorn og Martin Stenberg i Electrolux, som selger AEG. Foto: Stian Sønsteng.

Han demonstrerer at såpebeholderen i AEGs vaskemaskin har to manuelle kamre.

Wifi

– Disse kan brukes til forvask, flekkfjerning og spesialmiddel for eksempel for ull og silke. Når det gjelder kamrene for autodosering har vi to av disse. Hvis du ønsker å gjøre det veldig enkelt, er det kun å fylle opp disse to med vaskemiddel og skyllemiddel, og maskinen gjør resten. Men, man kan også utnytte potensialet som ligger i at maskinen er utstyrt med wifi, og gjennom en app kople disse kamrene sammen til ett stort kammer. Eller, hvis man ikke ønsker å bruke skyllemiddel, kan man ha vaskemiddel for farget tøy i det ene og hvitt tøy i det andre, sier Meen.

Her har vi fire kammer, og i appen kan man individuelt justere disse, og få full fleksibilitet

Hvis man ønsker å endre standardoppsettet for såpe og skyllemiddel, må dette gjøres via appen.

– Her kan man benytte flytende såpe og skyllemiddel fra en hvilken som helst leverandør, sier Meen.

Modellen AEG L8FQS er klar for handelen i mai. De øvrige vil komme i løpet av sensommeren.

Termometer til platetoppen

AEGs termometer styres fra SensePro-platetoppen. Foto: Stian Sønsteng.

På PowerUp viser AEG en annen nyvinning; en matsensor plassert i en kjele fylt med vann for tilberedning med sous-vide.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Denne fungerer omtrent som et steketermometer, men er koplet til vår SensePro-platetopp, og viser til enhver tid kjernetemperaturen i maten. I betjeningspanelet på platetoppen har du ulike program, med mulighet til å velge for eksempel fisk eller kylling. Termometeret setter du inn i matvaren, du velger hvilken kjernetemperatur du ønsker, og platetoppen varsler når riktig kjernetemperatur er oppnådd. Denne kan også brukes til sous-vide, der du styrer temperaturen med en nøyaktighet på én grad. Dermed kan man vakuumere maten, legge det i en kjele fylt med vann, så har du full kontroll på temperaturen via matsensoren, sier Meen.

Powered by Labrador CMS