ELECTROLUX MED NY INNBYGG-SERIE

Hvitevareprodusenten har redesignet merkevaren sin, og lanserer en helt ny serie på innbygg under årets IFA.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har redesignet logoen til Electrolux og relansert AEG som merkevare. AEG blir mer rendyrket med den germanske stilen og designen. I Norden er Electrolux et større merke fordi vi er inne på flere kategorier, inkludert småelektrisk. Der er ikke AEG i Norden. Merkene differensierer seg mer på design, hvor Electrolux er mer nordiske, enn på forskjellige prispunkt, sier Hans-Erik Standal, nordisk nøkkelkundeansvarlig hos Electrolux, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Smartere på kjøkkenet

Innbyggings-serien har fått et mye mer moderne uttrykk enn tidligere, men vi kjører fortsatt mye på damp og sous vide

Ikke uventet har det tyske selskapet en stor tilstedeværelse på IFA, og lanserer her blant annet en helt ny serie på innbygg og på vask og tørk.

– Innbyggings-serien har fått et mye mer moderne uttrykk enn tidligere, men vi kjører fortsatt mye på damp og sous vide. Vi har også utviklet en ny og intuitiv måte å styre ovnene på, det er samme utvikler som står bak det trykkfølsomme styringssystemet i de siste BMW-modellene, sier Standal.

Den nye AEG Mastery-serien består blant annet av ovnen SenseCook, med integrert kjernetemperatursensor som kommuniserer direkte med ovnen og gir full kontroll over stekeprosessen. Ventilatoren Puzzle Skylight snakker med platetoppen og stiller automatisk avtrekket etter hvor mye damp som produseres. Kjøleskapet CustomFlex lar det selv stille inn hyllene etter familiens behov, mens oppvaskmaskinen Comfort Lift gjør det enklere å sette inn og ta ut av maskinen.

– Vi så prototypen på denne maskinen under fjorårets IFA, nå kommer Comfort Lift på markedet både i Electrolux og AEG-familien, sier Standal.

– Hvordan gjør innbygg det versus frittstående?

– Trenden går helt klart mot mer innbygg, og nå som elektronikkjedene også har begynt å selge kjøkken så driver det også innbyggingsmarkedet. Det ser moderne ut og du får det skreddersydd inn i ditt kjøkken, sier han.

– Hvordan går sous vide- og dampmarkedet?

– Veldig mange nordmenn har de litt enklere sous-vide-modellene som du har på benken, men vi merker at damp tar seg veldig opp, da du kan gjøre mye av det samme som med spesifikt sous vide-utstyr. Det har vært mye fokus på damp i det siste, og vi selger veldig mye mer av dette nå. Det er både fokus på sunnhet, men også på den forbedrede kvaliteten du får, sier Standal.

Et annet nytt produkt fra Electrolux er «hot water tap», som lar deg tappe kokende vann rett ut av springen.

– Nå kan du tappe tevannet rett ut av kranen, som heller ikke blir veldig varm, det er nemlig et dobbelt system. Du har en tank under benken på fire eller åtte liter, som fylles og varmes automatisk. Det kommer i løpet av høsten, og er et produkt vi har veldig stor tro på, sier Standal.

Kokende fra kranen

Electrolux kommer også med en helt ny serie vaskemaskiner og tørketromler, med nytt design og mange nye spennende egenskaper.

– Vaskemaskinen kommer i ulike modeller, fra enkle til den toppmodellen med stort LCD-display. Lukeåpningen er blitt større, og vrideren kjennes ut som den burde sittet i et high-end musikkanlegg, sier Standal.

Maskinen har også en luke for å fylle på salt, for å gjøre vann mykere.

– På steder hvor de driller etter vann i stedet for å tappe fra overflaten dras det med mye kalk og mineraler. Det kan påvirke vaskeresultatet på flere måter, blant annet ved at det kan bleke klærne fordi du må vaske på høyere temperaturer for å få dem rene. Ved å legge på salt og et avkalkingssystem, kan du vaske tøyet på 30 grader i stedet for 60 og få samme resultat, på kortere tid, sier han.

Maskinene har også fått et eget utendørs-program.

– Her kan du for eksempel vaske goretex-jakker uten at du må reimpregnere dem igjen. Trommelen i maskinen hjelper til å regenerere goretexen slik at den holder seg vanntett, ved hjelp av en veldig spesiell trommeltemperatur og bevegelser som gjør dette mulig, sier Standal.

Det er ikke bare i selskapets ovner at Electrolux bruker damp, også vaskemaskinene har fått funksjonen.

– Vi bruker damp i våre vaskemaskiner for å slette skjorter og annet tøy så du slipper å stryke. Vi lanserer også hvert øyeblikk en app som heter «myaeg». Den kommer med oppskrifter og vasketips, og i tillegg kan du legge inn vaskelappen på plagget ditt og hvilken flekk du har fått, så foreslår den et vaskeprogram for deg, sier han.

Powered by Labrador CMS