Hans Erik Standal i Electrolux Norge med de nye platetoppene med safirglass. Foto: Stian Sønsteng

MER HOLDBART MED SAFIRGLASS

– Våre nye modeller med safirglass er fire ganger mer motstandsdyktige mot riper enn vanlige platetopper, sier Hans Erik Standal i Electrolux.

Publisert

De første platetoppene med safirglass fra Electrolux og AEG kommer i norske butikker til våren, og hadde sin premierevisning i september under IFA-messen i Berlin.

– Vi kjenner safirglass fra for eksempel klokker. Dette er et mye hardere materiale, og gjør at platetoppene både blir langt mer holdbare og dessuten ikke blir skjemmet av riper etter en tids bruk. Dessuten er de enklere å rengjøre, det gjøres enkelt med en fuktig klut, så er toppen like fin. Det settes heller ikke fingeravtrykk på toppen, sier daglig leder Hans Erik Standal i Electrolux Norge.

Platetoppene blir langt mer holdbare og skjemmes dessuten ikke av riper etter en tids bruk

Electrolux har sammen med sin samarbeidspartner brukt fire år på å utvikle de nye platetoppene.

– Vi kommer med safirglass på flere typer platetopper, med og uten integrert avtrekksvifte, sier Standal til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Vil dette etter hvert komme på alle platetoppene deres?

– Det kan vi faktisk gjøre, men dette avhenger selvsagt av hva markedet ønsker. Dette er et dyrere glass, som kommer fra en europeisk partner vi har utviklet det sammen med, sier Standal.

 

Med sand og stekepanne demonstrerer Electrolux hvordan platetoppene i safirglass ikke får riper. Foto: Stian Sønsteng
I tillegg til å være mer motstandsdyktige mot riper og fingeravtrykk, er platetoppene i safirglass enklere å fotografere, siden de ikke speiler omgivelsene. Foto: Stian Sønsteng

11 kilo vask

Til våren kommer Electrolux og AEG med vaskemaskiner med 11 kilo kapasitet.

– Vi ser en økt etterspørsel etter vaskemaskiner med større kapasitet. En annen viktig fordel med de nye modellene, er at de også har hele 8 kilo kapasitet i hurtigprogrammene. Dette er program mange ofte bruker daglig, sier Standal.

Til våren kommer Electrolux og AEG med vaskemaskiner med 11 kilo kapasitet. Her 7000-serien. Foto: Stian Sønsteng

Han sier de nye modellene ikke bare er 10 kilos-maskiner der Electrolux har strukket kapasiteten.

Slik viser Electrolux hvor viktig det er å velge riktig vaskeprogram, for at klærne skal holde seg fine lenger. Foto: Stian Sønsteng

– Også trommelen er mye større, med en økning fra 68 til 73 liter, mens kabinettet på maskinen er like stort som tidligere.

– Er det anbefalt å fylle maskinen helt opp med klær?

– I prinsippet skal de vaske helt rent, også når de fylles helt. De færreste gjør nok dette, siden fem-seks kilo vask fortsatt er mye tøy, sier Standal.

 

Kombiskap i 75-bredde

På IFA-messen viser Electrolux to kombiskap ved siden av hverandre, med 60 og 75 centimeter bredde.

– I mange år har integrerte skap på 60 centimeter vært en slags standard. For en vanlig familie i Norge kan det derimot være en utfordring å få plass til alle matvarene i disse skapene. Nå kommer vi med et skap i 71 centimeter bredde, tilpasset 75-nisjer. Disse bør dekke behovet til de fleste, og vi ser at stadig flere kjøkkenprodusenter kommer med kabinetter i denne bredden. Vi tror dette vil foretrekkes av mange kunder, sier Standal.

Slik viser Electrolux hvor mye større kapasitet et innbyggingsskap på 75 centimeter har i forhold til et standardskap på 60. Foto: Stian Sønsteng

Vi ser at stadig flere kjøkken-produsenter kommer med kabinetter i denne bredden

– Dere har også frittstående skap, som jo har langt større kapasitet enn de integrerte modellene?

– De er alternativet. Men, mange ønsker å ha skapene skjult, med samme front som resten av innredningen, og da er de nye 75-skapene en veldig god løsning, sier Standal.

Electrolux kommer med ny belysning i avtrekksviftene sine, med ulike innstillinger.

– Her kan man velge et klart og hvitt lys når man kokker, og et varmere stemningslys når platetoppen ikke er i bruk, sier Standal.

Electrolux kommer med ny belysning i avtrekksviftene sine, med ulike innstillinger. Foto: Stian Sønsteng

 

EcoLine

På fjorårets IFA-messe, viste han på vask de nye toppmodellene i 9000-serien med energimerke A -30%.

– Dette er fortsatt våre mest energieffektive maskiner, og de klarer seg fortsatt veldig godt i markedet, sammen med våre andre produkter som både har A -10% og A -20% innen frontmatet vask, sier Standal.

Nå samler selskapet alle de mest energieffektive produktene fra Electrolux og AEG i det de kaller EcoLine.

EcoLine er den nye profilen Electrolux og AEG bruker på sine mest energieffektive produkter. Foto: Stian Sønsteng

– Vi forstår at det kan være forvirrende for forbrukerne med alle de ulike energimerkene og symbolene. Nå kan man se de grønne EcoLine-bladene på produktene som bruker minst energi og/eller vann. Ifølge våre undersøkelser kommer 85 prosent av karbonutslippet fra bruk, og ikke produksjon. Når forbrukerne blir oppmerksomme på dette, vil de velge de mest energiøkonomiske programmene, og de mest energiøkonomiske produktene, sier Standal.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS