Hvitevarer

Christoffer Corneliussen med det perforerte Air Fry-brettet, her i en modell i 5-serien, som også har Dual Cook Flex, med delt ovnsdør. Foto: Stian Sønsteng

OVNENE SOM RYDDER KJØKKENBENKEN

– Rydd kjøkkenbenken. Nå er luftfrityrmaskinen en del av stekeovnen, med en større stekeoverflate – samtidig som du slipper matos og støy.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Christoffer Corneliussen, nordisk nøkkelkundesjef for småelektrisk og hvitevarer i Samsung, når vi møter ham på IFA-messen i Berlin i september.

– Air Fry-funksjonen finnes i 5- og 6-serien, samt den kommende 7-serien. Temperatur og vifteeffekt er den samme som på de tradisjonelle luftfrityrmaskinene som står på kjøkkenbenken, men her får du det som en integrert del av stekeovnen, med et minst like godt resultat, og enda større kapasitet, sier Corneliussen.

Prototyper på kjøle- og vinskap i Infinite Line, som er navnet på Samsungs premiumprodukter. Foto: Stian Sønsteng

Allerede fra 4-serien kommer funksjonen Samsung kaller Air Sous Vide.

– Her vakuum-pakker du kjøttet, og setter det inn i ovnen. Denne holder en så jevn temperatur, at du får et perfekt stekeresultat. Også denne løsningen gjør at du slipper å ha en ekstra maskin eller utstyr, sier Corneliussen.

20 års garanti

Du kan velge mellom å åpne hele døren, eller bare den øverste halvdelen

Samsung har fire serier ovner, der 4-, 5- og 6-serien allerede er i handelen, mens 7-serien vil komme senere. Noen funksjoner følger seriene, mens andre er avhengige av modell.

– Dual Cook er avhengig av modell. Her deles ovnsrommet i to, du kan ha ulik temperatur oppe og nede, eller velge å kun bruke den ene delen. Hvis du steker pizza i den ene delen, sparer du opptil 20 prosent strøm. Noen av modellene har i tillegg Dual Cook Flex, der du kan velge mellom å åpne hele døren, eller bare den øverste halvdelen, sier Corneliussen.

Når det gjelder vaskemaskiner, kommer Samsung med en modell som bygger 60 centimeter ut fra veggen.

– Det eneste som kommer i tillegg, er styrehjulet og døra, som bygger ytterligere tre centimeter. I en innredning ser dette veldig elegant ut, og det er ganske fantastisk at vi klarer dette når maskinen har en kapasitet på hele elleve kilo. Siden 1. juli i år gir vi 20 års garanti på inverter-motoren som brukes i disse maskinene, den samme garantien gjelder også inverter-motorene som brukes i nesten alle tørketromlene våre, og på kjøleskapene, da alle disse har inverter-kompressor.

Samsung Air Dresser, som med damp skal fjerne 99,9 prosent av bakterier, midd og lukt, kommer i større versjon. Til høyre Bespoke vask og tørk, i fargen Black Caviar. Foto: Stian Sønsteng

Shoe Dresser

På IFA viser Samsung sorte modeller innen vask og tørk.

– Bespoke er noe som går igjen i alle kategoriene våre, med litt flere farger og muligheter. Vi kaller den nye fargen Black Caviar, sier Corneliussen.

Infinite Line har tidligere vært en serie ovner, og på IFA viser Samsung prototyper med kjøleskap og vinskap i serien.

Samsung Shoe Dresser skal gjøre det samme for skoene, som Air Dresser gjør for klærne. Foto: Stian Sønsteng
Samsung kommer med nye Bespoke-vaskemaskiner, med 60 centimeters dypde og elleve kilos kapasitet. Pris: 10.500 til 15.500,- Foto: Stian Sønsteng

– Her tilbyr vi det ypperste av kvalitet og funksjoner, det ser man for eksempel enkelt på hengslingen. En sensor registrerer hånden din, og døren åpner seg selv. Innvendig sitter det en ledstripe rundt hele kjøleskapet, og det er en rekke smarte funksjoner og ulike temperatursoner.

Skapet Air Dresser kommer i en ny og større versjon, der man kan friske opp klærne.

– I tillegg viser vi Shoe Dresser, som gjør det samme med skoene. Som på Air Dresser bruker vi damp til å rense skoene og fjerne vond lukt, sier Corneliussen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS