Philip Antonetti i Ledende Teknologi da Cosori Premium Airfryer i november ble kåret til «Årets kjøkkenprodukt 2022/2023». Foto: Tore Skaar

TILBAKEKALLER IKKE I NORGE

Cosori tilbakekaller i Nord-Amerika enkelte av sine luftfrityrmaskiner. Tilbakekallingen gjelder ikke produktene på det norske markedet.

Publisert

Tilbakekallingen skyldes rapporter fra kunder som antyder at ledningskontaktene på enkelte modeller kan overopphetes og utgjøre en potensiell risiko for termisk hendelse. Selv om antallet rapporterte hendelser var ekstremt lavt, ønsker selskapet å opprettholde sine standarder for produktkvalitet og sikkerhet, heter det i en pressemelding fra Ledende Teknologi, som siden 2020 har hatt agenturet for Cosori i Skandinavia.

Vi støtter fullt ut Etekcitys beslutning

– Som agenturhaver på det skandinaviske markedet, tar vi alle rapporter om sikkerhetsbekymringer på alvor, og vi støtter fullt ut Etekcitys beslutning om å tilbakekalle de berørte airfryerne i USA, Canada og Mexico, uttaler Philip Antonetti i en pressemelding.

Ledende Teknologi

Han er administrerende direktør og grunnlegger av Ledende Teknologi, mens Etekcity er global distributør av Cosori. Etekcity er datterselskapet til amerikanske VeSync, som produserer og selger varemerkene Etekcity (personlig helse og vekter), Cosori (kjøkkenmaskiner) og Levoit (luftrensere/-fuktere og støvsugere).

Den frivillige tilbakekallingen gikk ut 23. februar, og gjelder bare visse modeller som finnes i USA, Canada og Mexico, og påvirker ikke modeller som finnes i andre regioner, inkludert Europa, Asia og Australia.

– Alle Cosori-produkter blir grundig og jevnlig testet for forbrukersikkerhet og er i full overholdelse av gjeldende regulatoriske og/eller frivillige standarder, som de europeiske CE-standardene. Basert på dette har Etekcity bestemt at en tilbakekalling utenfor USA, Canada og Mexico ikke er berettiget, heter det i pressemeldingen.

For å møte eventuelle henvendelser fra det skandinaviske markedet, utvidet Cosori åpningstiden på sitt kundesenter til også å gjelde helgen etter at tilbakekallingen ble utstedt.

Powered by Labrador CMS