Kjetil Byberg-Moi i Electrolux med airfryer-brettet og sousvide-ovnen EO92SSK. Foto: Stian Sønsteng

GJØR STEKEOVNEN TIL EN AIRFRYER

– Med det perforerte brettet blir våre stekeovner med pizzaprogram som en riktig stor luftfrityrmaskin, sier Kjetil Byberg-Moi i Electrolux.

Publisert

Når vi i april møter ham på opplæringsmessen Elon Expo i Örebro, viser han Black Line-serien, som består av fem stekeovner i vanlig størrelse, samt én kompaktmodell.

– Med SteamCrisp-funksjonen tilføres 25 prosent damp. Dette er perfekt blant annet til baking, ved at det tilføres litt damp under steking. Dette er med på å heve bakevarene, samtidig som du får en sprø stekeskorpe. Programmet kan også med hell brukes til steking av for eksempel kjøtt, der du får en fin stekeskorpe samtidig som kjøttet blir saftig, sier Byberg-Moi til fagbladet Elektronikkbransjen.

Steamify

Sousvide-modellen har en uttakbar vanntank på én liter.

– Her styres temperaturen grad for grad, noe som gir et perfekt resultat. For dem som synes det er litt vanskelig å bruke damp, har vi lagt til programmet Steamify, der dampmengden justeres automatisk etter hvilken temperatur som er valgt. Enklere kan det ikke bli! sier Byberg-Moi.

Kompaktovnen er en vanlig stekeovn med mikrobølgefunksjon.

– Her finnes det kombiprogram, som for eksempel reduserer steketiden for bakte poteter fra én time ned til 20 minutter. Da er potene bakt inni, og sprøstekt utenpå, sier Byberg-Moi.

I Örebro viser han også Electrolux’ luftfrityrmaskiner (airfryere).

Dampmengden justeres automatisk etter hvilken temperatur som er valgt

Airfryer-brett

– Dette er et økende marked, og vi har fått en svært god mottakelse for våre modeller. Som et alternativ eller supplement til disse, selger vi også et eget airfryer-stekebrett til våre vanlige ovner. Dette er perforert med større hull, og stekebrettet kan brukes på våre stekeovner med pizzafunksjon, der det kjøres på med varmluft og undervarme. Dette gir et veldig bra resultat, med flere muligheter siden ovnsrommet er mye større enn i en tradisjonell airfryer. Stekebrettet selges som tilbehør, og det følger også med i mange av våre frittstående komfyrer, sier Byberg-Moi.

På Elon Expo viser Electrolux i Black Line-serien, med fem stekeovner og én kompaktmodell. Foto: Stian Sønsteng
Electrolux har ifølge Kjetil Byberg-Moi hatt suksess med sine luftfrityrmaskiner. Foto: Stian Sønsteng

Vaskemaskinen PerfectCare 600 SlimLine kommer i flere størrelser. I Örebro viser Electrolux versjonen for 6 kilo kapasitet.

Vaskemaskinen Electrolux PerfectCare 600 SlimLine 6kg har en dybde på 45 centimeter. Foto: Stian Sønsteng

– Denne er perfekt for små husholdninger, og er plasseringsvennlig med en dybde på 45 centimeter, sier Byberg-Moi.

Camilla Liljegren (t. h.) og Emma Gerdes ved Elon Degeberga prøvekjører Electrolux Ultimate 700. Foto: Stian Sønsteng

Ultimate 700 er Electrolux’ letteste håndholdte støvsuger med batteri.

– Den veier bare 2,2 kilo, er veldig lett å manøvrere, og kommer godt til under møbler ned til 13 centimeter. Batteriet er utskiftbart, og har opptil 50 minutter driftstid. Disse modellene erstatter i stadig økende grad de tradisjonelle støvsugerne med ledning, sier Byberg-Moi.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2023, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS