Erlend Bolle i Airthings med flaggskipmodellen View Plus. Foto: Jan Røsholm

AIRTHINGS MED FEM ÅRS GARANTI

– Fra 1. august gir vi en global garanti på alle våre produkter på fem år, inklusiv programvare, sier teknisk direktør Erlend Bolle i norske Airthings.

Publisert Sist oppdatert

– Vår kunder og samarbeidspartnere er opptatt av bærekraft, og med denne garantien viser vi at produktene holder mål. I Norge er forbrukeren godt ivaretatt av forbrukerkjøpslovningen, men for eksempel i USA er fem års garanti helt unikt, sier Bolle.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham på IFA-messen i Berlin i september.

Bred distribusjon

– Vi distribuerer Airthings-produkter i over 6.000 butikker over hele verden, spesielt USA er et viktig marked, og her er vår nye garanti sentral. Vi har vært i markedet over ti år, vet hva produktene står for, så vi er ikke redde for at fem års garanti skal hemme oss, sier Bolle.

Spesielt USA er et viktig marked, og her er vår nye garanti sentral

I USA selges produktene blant annen i hypermarkedkjeden HomeDepot, farmasikjeden CVS og på Amazon.

– Vårt fokus er inneklima, og disse kjedene treffer godt, sier Bolle.

I Norge er produktene å finne blant annet hos Elkjøp og Clas Ohlson. Airthings har hatt god vekst den siste tiden, og har nå 140 ansatte, hvor 100 er i Norge. Selskapet er nå også notert på hovedlista på Oslo Børs.

Airthings har et stort utvalg produkter for å måle luftkvalitet. Foto: Jan Røsholm

Airthings View Plus

– Det nyeste produktet vårt er View Plus. Den har alle sensorer som er relevant for inneklima, og er blant annet utstyrt med sensor for svevestøv som er det mange forbinder med luftkvalitet, sier Bolle.

View Plus er utstyrt med et display som viser informasjon om luftkvaliteten, og har som tidligere Airthing-sprodukter også støtte for Google Assistent.

– Den har også fått støtte for wifi, slik at brukeren kan styre View Plus fra mobiltelefonen, sier Bolle

Prisen på Airthings View Plus er 3.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS