FOTOVANDRING FOR TREDJE GANG

Nasjonal fotovandring arrangeres 13.september i 19 norske byer‬. I fjor deltok 1.000 fotografer, målet er en dag da alle tenker fotografi.‬

Publisert Sist oppdatert

For tredje år på rad inviteres fotoentusiaster til det som kalles landes største fotoarrangement. Over 20 lokale fotoklubber, i samarbeid med Japan Photo og Akam.no, tar deltakerne med på en fotografisk byvandring.

– Målet er å engasjere, aktivisere og inspirere. Terskelen for å delta er lav; det stilles ingen krav til utstyr eller ferdigheter, sier prosjektleder Morten Reiten i Japan Photo i en pressemelding.

Deltakeravgiften på 100 kroner går til fotoklubben, og Japan Photo stiller med premier for over 180.000 kroner i en fotokonkurranse som har kontraster som tema. De beste bildene samles i en fotobok, som distribueres til kafeer, bibliotek og andre møteplasser i deltakerbyene. I fjor kom det inn nesten 2.000 bilder i konkurransen.

Terskelen for å delta er lav; det stilles ingen krav til utstyr eller ferdigheter

Fotovandringen arrangeres i Vardø, Longyearbyen, Tromsø, Harstad, Trondheim, Kristiansund, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Arendal, Porsgrunn, Tønsberg, Drammen, Oslo, Fredrikstad og på Lillehammer. Flere steder er lokalavisen involvert.

Powered by Labrador CMS