Pål Vatneberg viser frem den nye Orbi Voice, en maskeruter og smarthøyttaler med støtte for Amazon Alexa. Foto: Jan Røsholm

SMART MASKERUTER FRA NETGEAR

Smarte assistenter integreres i en rekke produkter. Netgear har valgt å kombinere et maskenettverk (meshsystem) med smarthøytaleren.

Publisert

På IFA-messen viste Netgear frem en rekke nye produkter. Maskenettverket med høyttalerfunksjon og støtte for Amazon Alexa var én, men den nye spillruteren var nok den som fikk mest oppmerksomhet.

Råtassruter for spillere

For nettbaserte spill er det viktig å ha god og rask båndbredde. Nighthawk XR700, som ruteren heter, har fått en rekke nye funksjoner.

Nighthawk XR700 er navnet på den nye spillruteren fra Netgear. Foto: Jan Røsholm.

– Du kan stille inn ruteren, slik at en gitt andel av båndbredden alltid er allokert spill, så vil det resterende fordeles til andre formål, sier nordensjef Pål Vatneberg i Netgear til fagbladet Elektronikkbransjen.

I en famille kan for eksempel 30 prosent av båndbredden sikres til spilleren, mens resten kan brukes av de andre til strømming av film eller annet bruk.

– Fordelingen kan man variere etter behov, og dermed optimalisere bruken, slik at alle får det de trenger, sier Vatneberg.

Ruteren har i tillegg et geografisk filter. Her kan brukeren avgrense i et kart hvilke områder spill-motstanderne skal befinne seg. Avstanden til dataservere man spiller mot påvirker i stor grad spillopplevelsen.

– Du kan velge bare å koble deg mot servere i Norden, eller i Europa, sier Vatneberg.

Flaggskipruteren fra Netgear har en pris på 5.300 kroner.

På et kart kan brukeren begrense nedslagsfeltet til ruteren. Foto: Jan Røsholm

Smart ruter med utendørs satellitt

Orbi Voice er et nytt og smart maskenettverksystem fra Netgear. Samtidig lanserer de Orbi Outdoor, som er en vanntett satellittenhet for utendørs bruk. Den støtter IP65-standarden, og tåler dermed å henge ute på veggen.

– Orbi Outdoor fungerer som en slave til alle rutere, og skaper et maske-nettverk også utenfor huset, sier Vatneberg.

Orbi Voice har støtte for Amazon Alexa og er samtidig en smarthøyttaler med lyd fra Harman Kardon. Den vil ha en pris på rundt 3.500 kroner, mens Orbi Outdoor ligger på rundt 3.200 kroner ut av butikk.

Orbi Outdoor støtter IP65, og kobles opp utendørs for å utvide nettverket. Foto: Jan Røsholm.

– Begge produktene vil være tilgjengelig som løse satellitter eller som et sett sammen med ruter, sier Vatneberg.

Powered by Labrador CMS