NY APP OG VIDEO-FOKUS

Canal Digital og Tidal fortsetter samarbeidet, og kommer med ny TV-app. Fokuset ligger nå på musikkvideoer.

Publisert Sist oppdatert

I Tidals lokaler i Oslo sentrum annonserte redaksjonssjef i Tidal, Sveinung Rindal, og sjef for Telenors fastnett og TV-divisjon Birgit Bjørnson at selskapene nå forlenger sitt samarbeid, og Canal Digitals kabelTV-kunder får nå også tilgang til Tidals mobil-app og TV-appen oppgraderes.

– Vi startet samarbeidet med det som da het Wimp for fem år siden. Kundene våre har elsket tjenesten, de som har tatt den i bruk er også de som er aller mest fornøyde med Canal Digital som leverandør. Det sier noe om hvor viktig tjenesten er, sier Bjørndal.

Fra lister til video

Mange av våre kunder er eldre, og vant til å se musikk på kanaler som MTV. Nå bringer vi dem den moderne måten å se musikkvideoer på

Redaksjonssjef Rindal sier Canal Digitals kunder nå får tilgang til tjenesten også på mobil, men i en litt begrenset versjon. Det er likevel mulig å kjøpe seg opp til rabatterte priser, og få for eksempel tilgang til hifi-versjonen av strømmetjenesten.

Ett år etter at samarbeidet ble inngått, lanserte Tidal og Canal Digital en TV-app som gir kundene tilgang til musikkstrømmetjenesten direkte fra set-top-boksen.

– Nå kommer altså den nye TV-appen. Det har skjedd utrolig mye på de fem årene siden vi startet samarbeidet. Strømming har blitt veldig mye mer vanlig, og Tidal har bevegd seg fra å kun levere musikk, til sterkere fokus på levende bilder og video. Vi i Canal Digital har også følt på at strømmetjenester kommer, og har gått fra å være en distributør av lineær TV til å bli mye mer digital. Selskapene har nærmet seg hverandre, og relevansen av samarbeidet bare økt, sier Bjørndal.

Hun sier Canal Digitals kunder nå blant annet får tilgang til mer enn 100.000 musikkvideoer og konsertopptak i den nye appen, som kommer på markedet om et par uker.

– Mange av våre kunder er eldre, og vant til å se musikk på kanaler som MTV. Nå bringer vi dem den moderne måten å se musikkvideoer på. Vi er også utrolig opptatt av norsk innhold, og det er kundene våre også svært interessert i. Derfor er det viktig at vi har en proff nasjonal redaksjon i Tidal, sier Bjørndal.

Norsk satsning

En av dem som bygger det norske innholdet er den nye musikkredaktøren Knut Schreiner, kanskje bedre kjent som musiker i band som Turboneger, Kåre and the Cavemen og Euroboys.

– Vi jobber med lokal tilpasning av Tidal, og redaksjonene i de ulike landene trekker inn sin lokale musikkscene. Vi lager musikklister og saker i tilknytning til lokale hendelser, så om Black Sabbath skal spille i Norge trekker vi fram en spilleliste med deres beste sanger. Og er det en stor festival, kan vi sette sammen en sak med musikk fra bandene som skal spille der, sier Schreiner.

Han sier Tidal spesielt er opptatte av å gi norsk musikk en sjanse i strømmeverdenen.

– Vi prøver å gi musikken litt kontekst, noe som ofte forsvinner i et mer fragmentert mediebilde. Vi tar med noe fra den gamle musikkverdenen, som fokus på god lyd og hele album, inn i den moderne strømmeverdenen, sier Schreiner.

Mulighet for søksmål

Tidspunktet for lanseringen av det forlengede samarbeidet kunne nok vært bedre sett med Tidals øyne. Samme dag som lanseringen sprakk nemlig nyheten om at eier Jay Z forbereder søksmål mot Schibsted og Aspiro, ettersom rapperen mener han betalte for mer enn han fikk da han kjøpte strømmetjenesten for 464 millioner svenske kroner ifjor.

Jay Z's svenske advokater hevder at informasjon om kundemassen ble feilaktig fremstilt eller utelatt i prosessen forut for kjøpet, skriver Dagens Næringsliv.

Det ville ikke Tidal Norge kommentere.

– I dag er vi her for å snakke lanseringen av produkter og avtalen vi har med Canal Digital. Det er det vi svarer på, sier presseansvarlig Ida Krogsæter i Tidal.

Anders Rikter, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Schibsted, sier til DN at påstandene fra Jay Zs advokater er grunnløse. –Vi er av den oppfatning at Aspiro kommuniserte meget detaljerte brukertall og at den uavhengige budkomiteen ga en svært nøktern og korrekt fremstilling av den strategiske og finansielle situasjonen til selskapet. Vi mener derfor at relevant informasjon om sentrale spørsmål var tilgjengelig for kjøperen og at dette er fremlagt på en meget tydelig måte, sier Rikter i sitt svar til avisen.

Powered by Labrador CMS