Roberth Opsahl-Engen med Sennheisers nye 3D- og action-mikrofoner. På bordet mikrofonene med Lightning-plugg. Foto: Stian Sønsteng

ACTION- OG 3D-LYD FRA SENNHEISER

– GoPro er blitt en standard innen actionkamera-segmentet. Med vår nye mikrofon blir lyden god, og helhetsinntrykket heves.

Publisert Sist oppdatert

De sier Roberth Opsahl-Engen, nøkkelkundesjef for proffsegmentet i Sennheiser.

På LLB-messen på Telenor Arena den første uken i mars, viser det tyske selskapet blant annet mikrofoner for 3D, action og Apple-enheter.

Opsahl-Engen forteller at action-mikrofonen er utviklet i samarbeid med GoPro. Den heter MKE 2 Elements, forventes å koste i underkant av 2000 kroner eks. mva, og kommer til salg i løpet av våren.

Disse produktene krever minimalt med rigging og utstyr

– Den forbedrede lyden gjør at inntrykket av bildet fra GoPro-kameraet også blir helt annerledes. Vi har brukt en liten mygg som er bygget inn i en kapsel slik at den tåler vann, og har filmer som viser at lydkvaliteten er like god selv etter at den har vært med ned tre meter under vann. Dette er en omni-mikrofon som tar opp lyd fra alle retninger, sier Opsahl-Engen.

3D-mikrofonen Ambeo

En annen nyhet er 3D-mikrofonen Ambeo.

– Denne har fire kapsler som sitter i en XY-akse, som gjør at man tar opp lyden i alle retninger. Den kan brukes innen kringkasting, spill og VR, sier Opsahl-Engen.

Prisen på denne er 13.800 kroner eks. mva.

– Flere filmstudio og NRK har allerede kjøpt den, og det er kun fantasien som setter en begrensning for bruken. Ambeo kopler man til et lydkort med fire innganger. Den tar opp i A-format, konverterer til B-format, og du kan redigere alle kanalene, sier Opsahl-Engen.

Sennheiser viser på LLB tre mikrofoner med Apples Lightning-plugg. ME2 Digital og MKE2 Digital er to mygger, som koster 1750 og 4400 kroner eks. mva. Sistnevnte har ifølge Opsahl-Engen kringkastingskvalitet.

Sennheiser MKE 2 Elements er utviklet sammen med GoPro, og kommer i salg i løpet av våren. Pris i underkant av 2000 kroner eks. mva.

– Vi har samarbeidet med Apogee for å konvertere opptaket digitalt, og det er bare å plugge mikrofonene rett i en iOS-enhet. Den samme muligheten har også vår nye håndholdte reportasjemikrofon Handheld-Digital; den har i tillegg til Lightning også USB, sier Opsahl-Engen.

Han viser også frem studiomikrofonen MK4-Digital, som har de samme mulighetene.

– Mange gjør i dag opptak med en iOS-enhet, og da er det veldig enkelt å komme i gang, sier Opsahl-Engen.

– Hvem er kundene?

– Enhver som ønsker et profesjonelt lydopptak. MK4-Digital er en rimelig løsning, men en veldig bra stormembranmikrofon med en diameter på én tomme.

– Ser du noen fordeler med å ha digitalkonverteringen innebygd i mikrofonene?

– Absolutt. Disse produktene krever minimalt med rigging og utstyr, sier Opsahl-Engen.

Powered by Labrador CMS