Canon EOS C500

Pressemelding fra Canon 12. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon kunngjør utvikling av nytt digitalt cinema-kamera med støtte for 4K videoopptak

Canon kunngjør i dag utviklingen av et nytt digitalt kinokamera med kapasitet for videoopptak med 4K-oppløsning (4 096 x 2 160 piksler). EOS C500 er designet for bruk innen både filmindustrien og for høyoppløselig digitalproduksjon, og tilbyr 4K RAW-ytelse. Det vil være tilgjengelig med Canons EF-fatning og industristandard PL-fatning.

I november 2011 lanserte Canon EOS C300 – det første kameraet i Cinema EOS-systemet, som markerte selskapets inntreden i filmindustrien og den digitale høyoppløselige produksjonsindustrien. EOS C300 ble fra første stund tatt godt imot av videoprofesjonelle takket være eksepsjonell videokvalitet, enestående mobilitet, solid konstruksjon og utvidelsesmulighetene som gis med den unike moduldesignen og kompatibiliteten med Canons omfattende serie med EF-objektiver og EF Cinema objektiver. EOS C500/EOS C500 PL vil være basert på den samme avanserte plattformen, med støtte for 4K RAW videoopptak og 4:4:4 sampling ved 2K-filming.

EOS C500/EOS C500 PL har støtte for nestegenerasjons videoopptak med 4K-oppløsning og RAW dataytelse, og vil oppnå unike videoresultater uten tap av kvalitet. Kameraets ukomprimerte 4K-ytelse vil utløse Canon EF Cinema objektivenes potensial, og kombinert med Canon Log Gamma sikres den høye videokvaliteten som kreves av digitale cinematografer.

12-bits RGB 4:4:4-signal ved 2K (2 048 x 1 080 piksler) videoytelse gir rike, dype farger og høy kompatibilitet med bildeprosesser som chroma key compositing. Støtte for bildefrekvenser opptil 120p ved både 4K og 2K oppløsning vil gi større kreativ fleksibilitet og mulighet for høyhastighets (langsom film) videoopptak med høy oppløsning.

En prototype av EOS C500 digitalt kinokamera vil bli presentert ved NAB 2012, et av verdens største arrangementer for video- og fjernsynsutstyr og digitale medier. NAB 2012 vil bli avholdt 16-19. april i Las Vegas, USA.

Powered by Labrador CMS